PMS alert…

Mijn leven met PMS is af en toe niet zo leuk. Maar zo af en toe is het wel heel leerzaam. Ik leer mezelf heel goed kennen. Lichamelijk maar ook mentaal. Ik weet zo af en toe precies van mezelf, wanneer het mij teveel word. Soms kan ik daar op anticiperen, maar er zijn ook momenten dat het niet lukt en dan ben ik dus te laat. Dan is mijn bommetje inwendig al gebarsten en is het PMS monster in mij los. Het klinkt grappig maar zo ervaar ik dat niet.

Moeilijke situaties

Ik vind dat hele moeilijke situaties. Ik moet er constant mee bezig zijn en soms wil ik dat niet. Soms wil ik ook gewoon de normale mama zijn, en niet de mama met die klachten waar ik steeds voorzorgsmaatregelen voor moet nemen. Maar toch is het nodig. Want ik heb niet alleen mezelf ermee maar ook mijn gezin. Ze hebben meer aan een mama en vrouw die op tijd op de rem trapt, dan een mama die in alles doorgaat maar veranderd in een PMS monster.
Die buien zijn er nu eenmaal, en ik moet er mee dealen. Hoe k*t het af en toe ook is. Was er maar een knopje waar ik op kon drukken zodra er een bui in aantocht is. Zodat iedereen binnen mijn gezin weet dat ze even uit mijn buurt moeten blijven. Zodat ik weet dat ik er op tijd iets aan kan doen. Maar dat is juist het moeilijke, soms merk je het niet en is het er ineens. En dan weet je achteraf dat je niet genoeg gegeten hebt of te veel hooi op je vork hebt genomen. Omdat je juist die normale mama wil zijn.

Acceptatie

Die momenten wil ik voor zijn. Ik wil nog meer met mijn PMS ziekte bezig zijn. Ik ken mezelf goed maar soms niet goed genoeg om er op te anticiperen. Misschien is het ook een vorm van acceptatie en heb ik het nog steeds niet helemaal geaccepteerd. Ik zeg steeds van wel tegen iedereen, maar mijn onderbewustzijn weet wel beter. Het gaat goed maar het kan nog een stukje beter om moeilijke situaties binnen mijn gezin te voorkomen.

PMS ALERT…bestond je maar…..

Ga je ook wel eens over je grenzen heen tot het bommetje barst, of trek je op tijd aan de rem? Ik ben benieuwd en lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia


signature

Related posts:

2 thoughts on “PMS alert…”

  1. Ik ga met regelmaat over mij door PMS aangestuurde grenzen heen. En bedenk me dat dan pas achteraf. Ik heb momenteel ook enorm veel last van mijn cyclus. Vrouwen hebben het niet makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge