Review: Verspakket Pompoensoep van AH

 

Ik was laatst in de Appie en zag van die vers pakketten staan om soep te maken. Ik was al van plan om pompoensoep te maken en ook deze variant was verkrijgbaar in een pakket. Ik maak het mij zelf dan natuurlijk niet te  moeilijk en koos voor dit pakket. Ik deel vandaag het recept en natuurlijk mijn eerlijk en oprechte mening. Wat vonden wij van deze pompoensoep?

Recept

Inhoud van het soeppakket:

  • 1 flespompoen
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • stukje gember
  • 2 groentebouillonblokjes

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. schil eventueel de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de wortel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

3.  Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne) peper.

Het eindresultaat en mijn conclusie

Toen ik een hapje van deze soep proefde, was ik blij verrast. De soep ik heerlijk van smaak door de gember en sap van de sinaasappel. Ook is de textuur lekker romig en vol. Dat er niks uit een pakje of een zakje in zit, is zeker een voordeel. Makkelijk en healthy dat is wat we willen toch tegenwoordig? Ik denk dat ik binnenkort wel een ander pakketje ga testen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Je bent met een pakket voordeliger uit als dat je alle ingrediënten los koopt. Ik ben in ieder geval erg enthousiast. Zo enthousiast dat ik dit soepje ga serveren als voorgerecht aan mijn familie op eerste Kerstdag. Een paar gebakken gamba’s en wat crème fraiche erin en je hebt een heerlijk feestelijk voorgerecht.

Dit pakket is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor de prijs van €3,29

Gebruik jij ook wel een verspakket van de Albert Heijn? Ik lees het graag bij de comments.

Liefs,

Patricia

Related posts:

1 thought on “Review: Verspakket Pompoensoep van AH”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge