🍃Een nieuw project om de wereld nog een stukje mooier te maken + WINACTIE

Een ander soort blog dan jullie van mij gewend zijn. Een blog met de nadruk op een ‘groener leven.’ De laatste tijd denk ik steeds meer bij mezelf, hoe kunnen we met z’n allen bijdragen om de wereld nog net even mooier te maken dan dat hij al is. Ik kwam tot deze gedachten op het moment dat ik mijn karretje bij de Action weer volstopte met nutteloze dingen. Je kent het wel je koopt en koopt maar eigenlijk koop je niets. 

Je doet dit waarschijnlijk uit een bepaald gedrag, althans ik wel. Vaak als ik mij niet zo lekker in mijn vel voel ga ik naar een winkel en koop nieuwe spullen om mij daarna beter te voelen. Maar voel ik mij daarna beter? Nou nee, eigenlijk niet. Ik voel mij daarna alleen slecht dat ik geld heb uitgeven voor niets en het is ook nog eens slecht voor het milieu.

Liefde voor tweedehands

Als je mij al iets langer volgt weet je dat ik een liefde heb voor tweedehands. Ik kan mij heerlijk een dagje vermaken in een kringloopwinkel of rommelmarkt. Het mooie aan kringloopshoppen vind ik dat de spullen die je koopt een tweede of zelfs een derde leven krijgen. Het kan niet goed zijn om steeds maar alles nieuw aan te schaffen. Met tweedehands vermijd je afval en dat verkleint de afvalberg. Ook bespaar je grondstoffen voor nieuwe producten en je voorkomt schadelijke stoffen tijdens transport en productie. Zeg nou zelf, dit is een serieus onderwerp om over na te denken.

Ik wil hier zelf ook graag mijn steentje aan bijdragen en tweedehands, seconhand, vintage, retro (hoe je het ook mag noemen) spullen hebben hier een grote invloed op. We moeten af van het stoffige imago wat tweedehands nog steeds wel een beetje heeft. Ik adviseer, ga eens rondkijken in een kringloopwinkel. Je zult zien dat het een soort verslaving is en volgende keer wil je weer een bezoek wilt brengen.

Je bent gewoon hartstikke hip met een mix van retro en nieuw in je interieur.  Plus dat er nog een meer voordelen zijn.  Je bent de enige met dat toffe item dus ook nog eens super origineel. Ook scheelt het in de portemonnee dus lijkt mij een win-win situatie.

In mijn eigen huis heb ik ook een mix van nieuw en tweedehands. Onze buffetkast heb ik gekregen van onze buurvrouw die ging verhuizen. Ik ben er nog steeds elke dag heel blij mee. Ik ga dan ook vaak naar de kringloop om deze kastinhoud weer eens om te gooien.  Kopjes, kannetjes, mooie servies ik stal het allemaal mooi uit in mijn buffetkast.

Aankondiging nieuw project en WIN!!!

Ook zijn er in ons huis spullen die een tweede leven verdienen. Het leek ons tof om deze spullen aan te bieden in een soort online winkeltje. En met ons bedoel ik mijn man en ik. Ik ga natuurlijk niet in mijn eentje met kasten sjouwen. Mensen die interesse hebben kunnen ‘Voor een Prikje ‘ de spullen komen ophalen en bij kleinere pakketten zal ik de spulletjes netjes verzenden. Eigenlijk beginnen pascal en ik ons  eigen online kringloopwinkeltje via Instagram. Niet alleen gaan we onze spullen verkopen, maar ook gaan we op zoek naar de mooiste uitblinkertjes van verschillende kringloopwinkels en markten. Zodra er nieuwe voorraad is zet ik die natuurlijk zo snel mogelijk online. Denk aan mooi (houten) kinderspeelgoed, meubels en woonaccesoires. Er staat trouwens al een mooie UITBLINKER online. Er is een apart Istagram account waarop je kunt shoppen of gewoon een kijkje kunt nemen. Ben je al benieuwd wat er in ons winkeltje staat? Ga dan naar @vooreenprikje

Welkomst Give Away!!!!

Om jullie allemaal welkom te heten in ons winkeltje: ‘Voor een Prikje’ heb ik meteen al een toffe Give Away!! De WINACTIE staat ook online op mijn nieuwe Instagram account.

Wat dacht je van een shoptegoed van €20- . Je mag een tof item naar keuze uitkiezen in ons winkeltje🎉🎉🎉

Wat moet je hiervoor doen?

  • Laat in een reactie weten dat je meedoet, onder dit blog, Facebook of Instagram.
  • Like onze Facebookpagina
  • Volg onze Instagrampagina
  • Deel deze winactie in je Stories

Voor meer kans!

  • Tag nog een secondhandlover die ook graag in ons winkeltje zou willen shoppen.

De WINACTIE loopt tot 26 november en op 27 november maken we de winnaar bekend!! Succes allen!!!!🤞🤞

En dit is nog niet alles want vanaf nu komt er elke maand een WINACTIE online! Deze zal ik op Mommy Stories online zetten en in ons Instagram  winkeltje: Voor een Prikje!!

Kleine disclaimer: Grote pakketten kunnen niet bezorgd worden, denk dan aan meubels e.d. deze zijn alleen op te halen. 

Ik ben zo benieuwd naar jullie reacties. Laat je weten wat je van ons winkeltje vind?

Liefs,

Pascal en Patricia🙋‍♂️🙋‍♀️

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Pinterest en You Tube?

 

 

 


1 thought on “🍃Een nieuw project om de wereld nog een stukje mooier te maken + WINACTIE

  1. Avatar

    Marian Beantwoorden

    Wat leuk zo’n winkeltje. Altijd leuk om iets uit te zoeken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.