Food

4 Makkelijke eetmomenten voor op kantoor

Vandaag geen FOODY FRIDAY want ik ben door mijn recepten heen. Ik moet weer aan de slag in de keuken 😉. Vandaag een ander soort blog maar wel food gerelateerd.  Ik deel vier makkelijke eetmomenten voor op kantoor.

De keuze voor het bammetje is natuurlijk snel gemaakt en ook ik kies zo op z’n tijd voor gemak. En ik plemp echt wel eens een tosti in het tosti ijzer op mijn werk. Maar toch gaat mijn voorkeur meer uit naar salades, fruit en zuivel. Ik voel mij daar gewoon lekkerder bij.

4 makkelijke eetmomenten voor op kantoor

1. Rauwkost met hummus

Rauwkost neem ik vaak mee naar kantoor als tussendoortje. Meestal met een bakje hummus. Rauwkost heb ik eigenlijk altijd wel in huis voor de kinderen. Gelukkig eten ze dit heel graag.  Het is een goede aanvulling bij de lunch of gewoon lekker als tussendoortje. Een voordeel is dat je meteen al een hoop groente en extra vitamine binnen krijgt. Mijn voorkeur gaat uit naar snoeptomaatjes, rauwe wortels, komkommer en paprika.

2. Salade met spinazie, komkommer, tomaat en hummus

Deze salade neem ik vaak mee als sidesalad.  Bij mijn boterhammen of gewoon weer lekker tussendoor.  Met wat extra eiwitten, avocado en/of vis heb je ook snel een lekkere lunch salade.

3. Chocosmoothie van amandelmelk, havermout en banaan

Soms als ik veel haast heb wil ik nog wel eens ontbijten op kantoor. Ik heb een handige 1-persoons blender waar een makkelijke  ‘to go’ beker op zit. Als ik op kantoor ben eet/drink ik mijn ontbijt rustig op met cappuchino en een kopjethee. Lekker hoor zo’n rustmoment aan het begin van de dag. Deze chocosmoothie is  favoriet maar soms drink ik ook wel eens een groene smoothie.

4. Griekse yoghurt met topping en fruit

Als ik dit niet thuis als ontbijt eet, dan eet ik het wel op kantoor als middagsnack. Je kunt hier alle kanten mee op. Ik gebruik hiervoor een simpele to go beker van Action. Bovenop kun je de droge toppings zoals muesli en noten handig meenemen. Het rood fruit doe ik meestal al bij de yoghurt. De zachtere fruitsoorten zoals peer en banaan doe ik wel pas op het moment van eten bij de yoghurt. Dit is een voedzaam tussendoortje maar ik heb om half 4 altijd een dipje. De bekende suikerdip. Het liefste eet ik natuurlijk iets wat lekker zoet is maar laten we dat voor de hormoonbalans maar niet doen. Dit is een goed en gezond alternatief en ook nog eens super lekker.

Wat eet jij graag tijdens kantooruren?

Liefs,

Patricia ❤

Pin it voor later

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.