Alle ballen in de lucht houden (TAG)

Deze ‘tag’ stond al wat langer op het programma en vind het een uitgelegen moment om er mee te openen op ‘Mommy Stories’ Ik zag deze ‘tag’ voorbij komen op Mama’s Jungle, de blog van Lori. Lees je lekker mee?

1. Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om de kinderen en huishouden etc..

Pascal werkt fulltime. De ene keer is hij op woensdag vrij en de andere keer weer op Zaterdag. Ik breng dus altijd de kids naar school en opvang en haal ze ook weer op. Ik werk drie dagen van vijfenhalf uur op een dag. Ik kan dus uit mijn werk nog de kids ophalen want ik ben om kwart voor drie klaar. Ideaal. En op Maandag en Vrijdag ben ik vrij.

Wat betreft het huishouden doet Pascal meestal de badkamer en toiletten. Ik doe de was, strijken, boodschappen (als het echt heel erg nodig is) en de rest doen we eigenlijk een beetje samen.

2. Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Ik neem mijn werk niet mee naar huis. Natuurlijk heb ik het wel eens over mijn werk met Pascal maar dat is het. Pascal heeft in het begin nog wel eens wat werk mee naar huis genomen maar dat was in de opstartfase. Nu is dat ook niet meer het geval.

Ik probeer ook zoveel mogelijk huishouden op Maandag en Vrijdag te doen zodat het weekend echt voor leuke dingen is.

3. Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

De ramen zemen vind ik altijd een klus waar ik enorm tegenop kan zien. Als ik eenmaal begin is het meestal zo klaar. Ook strijken vind ik vreselijk om te doen. En was vouwen en stoffen…… hahaha het is dat het moet.

4. Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Ik probeer zo vaak mogelijk me-time in te plannen. Dit ook in verband met mijn hormonen. Voor degene die mij niet kennen ik heb last van zware PMS. En dat is niet altijd even makkelijk. Dus die momentjes me-time kan ik goed gebruiken.
De laatste keer was vrijdag. Eerst even een rondje hardlopen en daarna heerlijk onder de zonnebank.

5. Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Ja zeker hebben we die. We plannen wel eens een avond weg. Dan gaan we lekker een hapje eten en pakken een biosje. Of we plannen ook wel eens een avond thuis. Het wordt toch soms wat moeilijker plannen met kids dus zijn de avondjes thuis ook heel waardevol. Afgelopen Zaterdag hadden we nog een hele gezellige avond met wijntjes, biertjes en muziek van vroeger. Maar wel netjes om 00.00 in bed. Haha. Langer trekken we niet meer.

6. Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik zou wel vaker met mijn vriendinnen af willen spreken maar soms is het lastig omdat ik zelf ook drie dagen werk. Maar vaak spreek ik ‘s avonds af en drinken we gezellig een theetje of een wijntje. De ene keer zie ik ze vaak en soms weer een wat langere tijd niet. Maar het zit altijd goed tussen ons. Echt fijn.

7. Heb je veel contact met je familie?

Ja ik vind familie toch wel heel erg belangrijk, zeker ook voor de kinderen. Het is toch superfijn als je kids een fijne band hebben met opa en oma. Mijn schoonouders passen elke Dinsdag op Sara en Lars gaat ook vaak logeren. Ik ben ze dus ook heel dankbaar voor alle hulp.

8. Waaraan kan je zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Als ik op Maandag Lars naar school heb gebracht ga ik meestal gelijk door naar de winkel voor de boodschappen. Dan drink ik koffie met Sara en dan shoppen, Dan ben ik om elf uur thuis. Even wat eten. Dan Sara op bed want die moet op tijd er weer uit. Dan de was en stofzuigen en speelgoed opruimen. Dan even zitten. Dan is het tijd om Sara er uit te halen. Sara aankleden en hup door naar school. Uit school even thee met de kids. Dan is het tijd om het eten voor te bereiden, eten, kids in bad en kids naar bed. En dan uitgeput op de bank. Oh er zijn dan nog zat klusjes die gedaan kunnen worden maar dan is het gewoon tijd voor Pas en voor mij. Prioriteiten zijn voor mij dat de kids happy zijn en tevreden. Die was kan dan best nog wel even wachten.

9. Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Nee dat denk ik niet. In het begin was ik nog wel eens met Lars aan het battelen als hij ‘s ochtends iets niet aan wilde of als er gelijk al een vlek op zijn kleding zit. Ik heb dat nu iets meer losgelaten. Heb je wel eens gezien hoe je kinderen thuis komen van school? Nou dan maakt dat ene vlekje ook niet meer uit. Hoe viezer hoe meer ze genoten hebben denk ik dan maar.

10. Welke tips heb je voor andere moeders?

Doe het op de manier dat jij denkt dat goed is. Iedereen doet het anders maar als het met veel liefde gebeurd is het vaak altijd goed. Tuurlijk zijn er regels maar go with the flow. Niet stressen en als het anders gaat dan je verwacht probeer het te accepteren.

11. Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Nou ik vraag mij wel eens af hoe moeders met vier kinderen het aanpakken. Ik vind twee al best een hele kluif. En ook respect heb ik voor de alleenstaande moeders. Petje af hoe die alles goed georganiseerd krijgen.

Hoe gaat het er bij jullie thuis aan toe en hoe zijn de taken verdeeld? Ik lees het graag terug in de reacties.

XX Patries

 

Comments

  1. Huismama says:

    Ik ben huismoeder van drie kids, waarvan twee heel klein. Manlief en ik doen veel samen in het huishouden, hij voornamelijk de grote dingen zoals wekelijkse boodschappen en stofzuigen. Net wat je zegt, als de kids maar happy en tevreden zijn, ben ik het ook!

    1. Mommy Stories Mommy Stories says:

      Ja toch dat is het belangrijkste. Nog even gekeken waarom de reactie niet doorkomt en moet ze handmatig doorlaten. Heel irritant. Ga er iets aan doen😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.