Zwangerschap

De bevalling van: Stephanie

Ik kreeg een leuk mailtje van een oud klasgenootje van mij. Ik kwam haar later weer tegen, en wat bleek, wij wonen echt vlak bij elkaar. Stephanie vroeg mij in de mail, of ze haar bevallingsverhaal mocht delen op mijn blog. Uiteraard was ik meteen enthousiast. Ze is mama van twee prachtige kinderen. Een dochter Ivey (3) en een zoon Livay (1)

Stephanie heeft nog een bijzondere gave. Ze is spiritueel aangelegd. Ze is spiritueel & life coach en geeft op Facebook ook live sessies. Ik vind dat heel bijzonder. Wil je meer over haar gaven weten, neem dan snel eens een kijkje op haar website.

Vandaag deelt Stephanie haar bevallingsverhaal van haar eerste bevalling op Mommy Stories.

Te hoge bloeddruk, controle ziekenhuis

Het was 29 September 2013, de hele woonkamer was roze en blauw versiert en overal stond eten op tafel en een tafel met cadeaus. De dag van mijn babyshower! Het was druk, maar gezellig druk met spelletjes, bevallingsverhalen, cadeaus, eten en vooral nog meer eten. Ik was best wel moe aan het einde van de babyshower en mijn gezicht, handen en voeten waren extreem dik. De laatste weken had ik er al last van gehad, maar nu leek het erger te worden. Mijn moeder vertrouwde het niet helemaal hoe ik eruit zag, en drong aan om de verloskundige te bellen. Ja, ook al was het Zondag, zij vond dat ik toch echt moest bellen. Ik moest langskomen. Daar aangekomen had ik een te hoge bloeddruk en ik moest door naar het ziekenhuis. Daar werden kabels op mijn buik geplakt, voor de hartslag van de baby en een weeën meter. Ook mijn bloeddruk werd elke 10 minuten gecontroleerd. Ik had ondertussen wat lichte krampen in mijn buik gekregen en voelde me niet zo lekker. Alle bloedonderzoeken waren gelukkig goed en na een half uur kwam de arts binnen en zei dat ik weeën had en best nog wel redelijk hoge. Ze gingen voor de zekerheid toucheren en ik had een halve centimeter ontsluiting. Ik dacht alleen maar dat kan toch niet ik ben pas 33 weken zwanger van mijn eerste kindje.

Weeënremmers

De weeën werden erger en ik kreeg weeënremmers toegediend. Dit mocht nog net want na 33 weken mogen ze dit niet meer geven, en ik was 33 weken en 5 dagen zwanger. De weeënremmers zouden snel hun werk moeten doen, maar dit was niet het geval. Het werd steeds erger. De verloskundige maakte een bed klaar in de bevallingskamer, zodat ik daar kon gaan bevallen. Iedereen dacht dat ik daar zou gaan bevallen gezien de hoge weeën activiteit. Dit alles duurde tot de volgende dag 8 uur, toen de weeën spontaan verdwenen. Geen verdere ontsluiting, helemaal niks. Met de baby was alles goed al die tijd. Ik was kapot en kon eindelijk slapen. Tot rond 14 uur ik weer heftige weeën kreeg, elke paar minuten en dit na een uur weer volledig verdwenen was. Ik moest tot de volgende dag blijven en daarna mocht ik op 1 Oktober weer naar huis met bedrust als advies. Ik mocht niks meer doen dan liggen of zitten, zeker tot ik 36 weken zwanger was.

Het was genoeg zo

Het was 4 Oktober en ik kreeg weer weeën, weer een veel te hoge bloeddruk en de hartslag van de baby was ook veel te hoog. weer naar het ziekenhuis, weer alles gecontroleerd en weer zakte de weeën na een paar uur weer volledig. Op 13 Oktober de babyshower van een vriendin, ik mocht eigenlijk niet van huis, maar ik beloofde mijn man echt alleen maar daar op een stoel te gaan zitten. Toen ik thuis kwam begonnen de heftige weeën weer en ik moest weer naar het ziekenhuis. En zoals elke keer zakte alles na een aantal uren weer af en kon ik weer naar huis. Gelukkig was ik nu bijna 36 weken zwanger en hoefde ik niet iedere keer naar het ziekenhuis toe als ik weeën had. Dan kon ik gewoon rustig thuis blijven en zien wat er zou gebeuren. Op 25 Oktober kwam ik voor controle bij de verloskundige en ze zei dat het zo genoeg was. Ze ging een verzoek indienen om mij te laten inleiden met 38 weken. Tot deze tijd had ik steeds om de paar dagen die weeën. Ik was echt kapot van alles, en dan moest de echte bevalling nog gaan beginnen. Bij het ziekenhuis vond de gynaecoloog dat het ook genoeg was en ik moest 29 Oktober komen om ingeleid te worden. Ze zei nog in de maand Oktober krijgen jullie een baby.

Ingeleid

De dag was eindelijk zover, 29 Oktober werd ik ingeleid en ik kreeg pilletjes ingebracht om alles op gang te helpen, want nee al die weeën hadden bijna geen centimeter ontsluiting opgeleverd. De eerste dag ging voorbij zonder resultaat. De tweede dag ging voorbij zonder resultaat, behalve dan dat ik weer heftige weeën had in de avond. Weer dacht iedereen dat ik zou gaan bevallen, maar de baby bleef lekker zitten.

De volgende ochtend werd er gekeken wat ze konden doen, want inmiddels werd het de derde dag in het ziekenhuis en de vijfde week met weeën. Om 7 uur de volgende dag werd ik weer getoucheerd en ik had 1,5 cm ontsluiting……

Morgen deel twee van ‘De bevalling van’: Stephanie

 

Wil je ook meedoen met deze rubriek ‘De bevalling van….’ ? Stuur een mail met jouw bevallingsverhaal, naar pvanommeren@hotmail.com en je ziet jouw verhaal verschijnen op Mommy Stories!

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.