Persoonlijk

Billendoekjes..? Waar gebruik ik ze niet voor!

Billendoekjes zijn echt onmisbaar in mijn huishouden geworden. Als onervaren  en kersverse mama dacht ik natuurlijk dat ik deze doekjes alleen voor de billen van mijn kindjes zou gebruiken. Niets is minder waar. Ik gebruik deze doekjes echt overal voor. Als ik mis grijp word ik zenuwachtig en ik moet altijd een pakje in mijn tas hebben. Ik gebruik niet echt een vast merk maar ik let vooral op waar de doekjes het goedkoopste zijn. Meestal koop ik een grootverpakking van het Etos huismerk. Ik vind de geur heel fijn van die doekjes.  Waarom zijn deze doekjes onmisbaar voor mij? Lees snel dit blog over billendoekjes in mijn huishouden!

Voor de billen, handjes, gezichtjes van mijn kindjes.

Uiteraard logisch natuurlijk. Ik gebruik deze doekjes ook nog steeds voor de billen van mijn jongste dochter. Maar niet alleen voor de billen maar ook voor de handjes en de vieze gezichtjes gebruik ik ze nog steeds. Ik snap het verschil niet zo tussen toetenboeners en billendoekjes. Wat mij betreft is een billendoekje ook heel geschikt voor vieze handjes. En van de geur van toetenboeners krijg ik spontaan de kriebels. Zo’n chemisch zoet luchtje.

Om de tafel mee schoon te maken.

Je kent het denk ik wel. De tafelravage na een diner met kinderen. De macaroni vliegt om je oren en de rijst zit nog net niet op het plafond. Wat ik als eerste doe is alle losse etensresten met zo’n wonderdoekje opvegen, en de ergste vlekken eraf boenen. Zo hoef je alleen nog maar met een spray over de tafel om alle laatste aangekoekte restjes weg te boenen, en je tafeltje blinkt weer als nooit tevoren.

Om mijn nagellak eraf te halen.

Nagellak remover en watjes zijn niet aan mij besteed. Ik krijg altijd van die pluisjes aan mijn nagels, en als ik dan een nieuwe kleur nagellak wil aanbrengen is dat niet echt een succes. Billendoekjes met nagellak remover is een topcombi! Geen pluisjes en door de mix lotion en remover verwijder je heel gemakkelijk de oude nagellak resten.

Om het toilet mee schoon te maken.

Oké, ik maak niet het hele toilet schoon met zo’n enkel doekje, maar met jonge kinderen kan het al weer snel een smeerboel zijn op de wc-bril. Ik haal meerdere keren per dag zo’n doekje langs de bril, haal de borstel door de pot en gooi een scheut wc eend in de pot. Een  schoon en fris ruikend toilet vind ik toch wel echt belangrijk.

Vlekken verwijderen van jas en schoenen.

Lars houdt van ravotten. En zeker op het schoolplein. Meestal zijn z’n jas en z’n schoenen standaard vies als ik hem ophaal. Geeft niet hoor jongen, mama heeft haar wonderdoekjes nog! Lekker kunnen buiten spelen is natuurlijk het aller belangrijkste. Zijn schoenen zitten meestal helemaal onder de modder en de ergste vlekken haal ik weg met mijn wonderdoekje. Ook vlekken op zijn jas zijn makkelijk te verwijderen met een vochtig billendoekje. Vieze kleding gaat natuurlijk regelrecht de was in.

Afstoffen

Afstoffen is ook gemakkelijk met billendoekjes. Een stoffig kastje of raamkozijn is zo weer schoon. Bij de grote schoonmaak pak ik het wel wat grondiger aan hoor ;-). Dan gebruik gewoon een sopje met chloor en microvezeldoekjes.

Mijn make-up verwijderen

Dit heb ik een keer geprobeerd omdat ik toen toch echt zonder wattenschijfjes zat. Het verwijderde best goed de make-upresten, maar of de lotion die op de doekjes zit nou zo goed voor je huid is, dat betwijfel ik. Ik hield er overigens geen rare uitslag aan over op mijn gezicht 😉

Waar gebruik jij het billendoekje allemaal voor? Ik ben heel benieuwd, laat het weten in de comments!

Liefs,

Patricia

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

 1. Avatar

  Wonderdoekjes, gebruik ze overal voor. Net als jij

  1. Patricia

   Ja echt hè Haha, ideaal😜

 2. Avatar

  Ik gebruik ze niet voor het gezicht. Ze krijgt ook uitslag van billendoekjes. Mijn zoontje heeft er geen last van, maar zij wel. Dus sindsdien let ik er wel goed op dat ik andere doekjes gebruik voor hun gezichtjes en de handjes. Ik let op dat ze gecombineerd te gebruiken zijn of heb dus aparte gezichtsdoekjes. Helaas zijn die van de Etos echte billendoekjes. Ze ruiken zo lekker. Had graag gewilde dat ze ook iets hadden voor dezelfde prijs voor de gezichtjes. Maar voor de rest zijn ze multi inzetbaar inderdaad :).

  1. Patricia

   Ja dat is natuurlijk wel iets om rekening me te houden. Die van Etos ruiken inderdaad lekker. Jammer dat je dan weer duurder uit bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.