Een blog bijhouden naast een fulltime baan? Hoe doe ik dit?

Een blog bijhouden naast een fulltime baan? Hoe doe ik dit?

Ik heb al vaker de vraag gekregen, hoe kun je nog een blog bijhouden als je al fulltime werkt? Nou eigenlijk is dat voor mij niet heel gek. Want bloggen doe ik namelijk ook voor mijn plezier. Ik zie dit ook als een stukje ontspanning en natuurlijk als een toffe hobby.

Ik werk nu sinds augustus 2019 fulltime op kantoor. Wat ik daar precies allemaal doe is nu niet in een blog uit te leggen, maar ik kan je wel vertellen dat ik het echt super naar mijn zin heb. Toen ik de stap heb genomen om weer fulltime te gaan werken moest ik in het begin wel even goed nadenken,  hoe dat  verder moest gaan met mijn blog? Ga ik daar nog tijd voor over houden? Ik wilde mijn blog absoluut niet loslaten maar als het echt had gemoeten had ik het natuurlijk wel gedaan. Het blijft immers een hobby.

Lees ook:Hoe combineer ik het bloggen met mijn baan?

Ik heb het toen met pascal besproken en hij zei meteen, natuurlijk moet je dat niet loslaten. Je heb dit helemaal zelf opgebouwd en er al zoveel mooie en leuke dingen mee bereikt. Dat gooi je toch niet zomaar aan de kant. En daar had hij natuurlijk een goed punt.

Ik besloot gewoon door te gaan met bloggen. In de eerste instantie moest ik natuurlijk weer helemaal wennen aan het fulltime werken en het nieuwe ritme. Daar gaf ik mezelf dan ook uitgebreid de tijd voor. Mijn blog heeft toen wel even een tijdje stil gestaan. Het inwerken op kantoor ging vrij snel en het bloggen pakte ik daardoor ook wel weer vrij snel op. Ik vind het gewoon heerlijk om mijn creativiteit er in kwijt te kunnen.

Doel en planning

Eerst besloot ik wat mijn doel moest zijn. Hoe vaak wilde ik een artikel plaatsen in de week? Ik vond dat drie artikelen best haalbaar moest zijn. Dit werd mijn doel en hier maakte ik een planning omheen. De Purpuzplanner heeft mij hier heel goed bij geholpen. Ik bedenk meestal  op zondag drie onderwerpen waar ik over wil bloggen en probeer meestal zondagavond al een begin te maken met schrijven. Vaak heb ik dan al twee artikelen af en hoef ik alleen nog artikel drie te schrijven. Dat doe ik dan ook meestal op een doordeweekse avond op de bank of in bed.

Het maken van mijn foto’s doe ik in het weekend. Dan ben ik thuis en is er ook het meeste daglicht. Na mijn werk op kantoor is het vaak al te donker om foto’s te maken. Overigens in de zomer niet, dan kan het prima in de avond. Heb ik geen gepaste afbeelding dan kan ik altijd terugvallen op een beeldbank met rechtenvrije afbeeldingen.

Het publiceren van artikelen plan ik altijd in dus daar hoef ik niet meer naar om te kijken. Het delen op mijn socials gaat ook merendeel gepland. Behalve natuurlijk Instagram stories. Die wil ik nog wel eens maken tijdens kantoortijd. Maar ook meestel om mijn artikelen te delen want stories van mij op kantoor zijn denk ik niet zo heel boeiend.

Zo kan ik naast mijn fulltime baan prima het bloggen bijhouden. En natuurlijk is het mijn hobby, dus mocht ik een keer geen zin hebben om te schrijven en te publiceren, dan is dat ook prima en ga ik daar niet te moeilijk over doen. Ik kan mij zo voorstellen dat als je fulltime blogt naast een fulltime baan, dat de uitdaging dan iets groter wordt.

Heb jij wel eens geblogd naast een fulltime baan?

Volg je mij al op facebook, Twitter en Instagram?2 thoughts on “Een blog bijhouden naast een fulltime baan? Hoe doe ik dit?”

  • Ja, wat een werk he dat bloggen van ons 😉 Hier een baan van 20 uur en dan natuurlijk onze 3 kids. Blogs publiceren doe ik dan ook random, ik heb geen vaste frequentie want daar word ik alleen maar onrustig van als het qua tijd en planning niet lukt. En ik heb gewoon teveel hobby’s haha, ik vind echt teveel leuk 😆🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.