Site Loader

We naderen het eind van het jaar en dan is het natuurlijk ook tijd om even terug te blikken op 2017. Ik blik terug wat betreft mijn blogjaar. Hoe is het mij vergaan en wat waren mijn hoogtepunten van 2017. Ik nam de tag over van Merel van Lotus Writings en de tag is oorspronkelijk van  Joyce van Mama kletst. Lees je mee met de blogjaaroverzicht Tag?

Blog jaaroverzicht 2017

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Dat ik de stap heb genomen om naar WordPress over te stappen. Ik merk dat daardoor mijn blog veel meer gegroeid is en dat ik zelf ook veel meer heb geleerd over bloggen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ik wil volgend jaar een blogcursus gaan volgen.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Toevallig schreef ik laatst een artikel over wat ik stom vind aan bloggen. Het gaat dan vooral om het altijd bezig zijn met je blog, althans als je er meer uit wil halen. Ook als je op vakantie gaat. Dat vind ik wel eens lastig. Je kunt het nooit helemaal los laten en dan is de scheidslijn tussen werk en privé ver te zoeken.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja was je tevreden met je cijfers dit jaar?

Ik houd mij zeker bezig met de bezoekersaantallen. Ik heb dit jaar meer als 1000 unieke bezoekers gehaald en daar ben ik natuurlijk reuze trots op. Het kan wat mij betreft natuurlijk nog veel beter, maar daar zijn we hard mee bezig. Het dagelijks publiceren vind ik wel een ding. Ik wil het heel graag, maar ik krijg er minder inspiratie door. Misschien moet ik nog strenger voor mijzelf zijn maar ik wil ook plezier houden in het bloggen. Voor nu vind ik om de dag een artikel een fijne balans.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Dat was de samenwerking met Team Kappers. Ik voelde mij zo speciaal in de kappersstoel en het was leuk om ook echt op pad te gaan voor een samenwerking. De meiden waren allemaal super lief en niet geheel onbelangrijk, de actie was een succes. Ik kan nu al verklappen dat er volgend blogjaar ook iets gaafs op de planning staat.

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

Er gaat vanaf Januari een hoop veranderen op Mommy Stories, dan is Mommy Stories mijn bedrijf. Daar komt ook een webshop bij en daar ben ik nu best druk mee. Het is een hoop werk maar het maakt mij zo happy dat ik deze kans met beide handen kan aangrijpen. Het is al langer een droom van mij en deze gaat binnenkort gewoon in vervulling. Dat betekent dat ik in 2018 een hele strakke werkplanning wil realiseren. Vaste dagen en vaste urenzijn een must. De overige uren zijn voor mijn gezin. Ik hoor van buitenaf dat ‘de balans vinden’ best moeilijk kan zijn omdat je bedrijf altijd om je heen is. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga ervaren.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Het artikel op Karenz.nl over de herkomst van kinderliedjes vond ik heel vermakelijk om te lezen. Ook de blog van Romy vind ik altijd fijn om te lezen. Ze is heel positief ingesteld en laat je anders naar dingen kijken. Een mooi artikel van Romy vind ik deze over stoppen met jezelf te veroordelen. Twinkelbella is ook een blog die ik vaak bezoek. Een goed artikel van haar vind ik het volgende artikel over een eigen mening hebben.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Dat zijn er best een hoop. Ik vind eigenlijk alles leuk wat ik online zet. What’s in my bag, ongecensureerd vond ik erg grappig om te schrijven. Ook houd ik van positieve artikelen en op dit artikel was ik best trots. Het geeft zo’n voldaan gevoel om het artikel waar je zo achter staat dan online te zetten. Ook reviews vind ik erg leuk om te schrijven. Een goed voorbeeld is de review van Etos skin oil. Ik ben dan ook echt benieuwd wat een product gaat doen en het uiteraard met jullie te delen.

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Het slechtst gelezen artikel is ook een review van de douchecreme van Dove Purely Pampering Jasmijn en Kokos Het artikel is maar door een handje vol mensen gelezen.

 

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Het best gelezen artikel is de review van Eliza Jones Dagcrème van Action. Dit artikel scoort elke maand nog steeds heel goed. In de maand Oktober is dit artikel bijna 700 keer bekeken.

Wat zou je nog willen leren?

Nog genoeg. Ik zou meer willen leren over SEO en hoe ik mijn teksten nog beter optimaliseer. Meer over WordPress zelf.  Ik zou meer willen leren over de zakelijke kant van bloggen. Ook zou ik me meer willen verdiepen in affiliate marketing. Daar is tot nog toe niet van gekomen.

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

Ik wil heel graag Marloes van Mooier Leven ontmoeten. We hadden al een afspraak staan en die ging om bepaalde redenen van mijn kant even niet door. In het nieuwe jaar gaat die afspraak er zeker van komen.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Daar kan ik volmondig ja op antwoorden. Bloggen maakt mij gelukkig want het is mijn passie. Iets wat ik heel graag doe. Hoe mooi is het om daar uiteindelijk ook mijn werk van te kunnen maken in de vorm van een eigen bedrijf. Schrijven is als een rode draad door mijn leven. Ik schrijf al vanaf jongs af aan. Dit zal niet veranderen alleen de vorm wel.

Je belangrijkste doel voor 2018?

Mijn bedrijf op poten zetten en daar heel veel plezier aan beleven. Ik weet dat ik er hard voor moet werken maar voor mezelf is een heel ander gevoel als voor een baas. Ik zie het ook nog steeds als het leukste wat er is.

Wat is jouw hoogtepunt op bloggebied? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

 

Bron Afbeelding: Pixabay 

 

 

Mommy Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MAMABLOG TO THE MAX!!

MAMABLOG TO THE MAX!!

Welkom!!

Van harte welkom op dit Mama/Lifestyle Magazine! Het platform voor elke ouder met jonge kids. Ik deel drie keer per week mijn dosis inspiratie met jou. Serieus, maar merendeel met een grote knipoog en uit het hart geschreven. Meer over mij weten? Check mijn 'about me' pagina! Veel leesplezier!