Lifestyle Persoonlijk

BOEKREVIEW | #Happy life 365 van Kelly Weekers

Ik was op bezoek bij mijn vriendinnetje en ik zag bij haar op tafel een boek liggen. Een boek wat mij meteen aansprak omdat er informatie instaat die je meteen kunt toepassen in het dagelijks leven. Degene die mij langer volgen weten ondertussen dat ik een aantal dagen in de maand wat minder goede dagen heb in verband met mijn premenstueel syndroom. Ik ben altijd op zoek naar tips en tricks om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. In dit artikel ga ik je vertellen wat ik van het boek vond wat mijn valkuilen zijn en of ik het al heb toegepast in mijn dagelijks leven. Lees je  mee?

#Happy Life 365 van Kelly Weekers

Ik kende Kelly Weekers nog niet maar ik heb haar meteen even opgezocht via Instagram. Zeker een volgtip want ze is een inspirerende vrouw. Ze draagt de titel Life en businesscoach voor ondernemers. Ze is een veelgevraagd spreker en expert bij onder andere RTL Boulevard. Binnen haar eigen onderneming coachte zij duizenden mensen naar een succesvoller en gelukkiger leven.

Toen ik in het boek begon viel mij meteen op dat het in een vlotte stijl is geschreven. Het is geen trage stof waar je je doorheen moet worstelen maar makkelijk te begrijpen tekst met nuchterheid en humor. Persoonlijk vind ik dat je zo ook het leven moet benaderen. Maar in de praktijk werkt het toch vaak altijd weer anders. Kelly Weekers laat met simpele stappen zien, hoe belangrijk je denkwijze is voor je geluksgevoel. De denkwijze van Kelly Weekers leert je, dat je jezelf op nummer 1 moet zetten. Wat vaker nee zeggen tegen dingen die je eigenlijk niet wilt en accepteren dat falen bij het leven hoort en je niet perfect hoeft te zijn. It’s all in de mindset.

Maar hoe doe je dat dan je mindset veranderen? Toen ik het boek had uitgelezen ben ik er goed over gaan nadenken en het is voor mij een eyeopener. Sommige dingen die ze beschreef in het boek sloegen gewoon op mij. Een voorbeeld hiervan is dat je dingen moet accepteren waar je geen controle over hebt. Let me explain: Ik denk heel vaak terug aan de tijd dat ik nog geen last had van mijn pms klachten. Waarom heb ik dit en waarom blijft het maar terugkomen? Een aantal gedachten die heel vaak door mijn hoofd schieten. Het zijn niet helpende gedachten en je bereikt er niets mee. Alleen maar dat je er een gefrustreerd gevoel aan over houdt. Accepteren dat de situatie nu zo is en er mee bezig zijn om de klachten te verminderen is een veel betere aanpak. Ik heb er namelijk toch geen controle over.

Verwachtingen

Kelly schrijft ook een stukje over verwachtingen. Het is menselijk om verwachtingen te hebben. Verwachtingen van je partner of van je baas of van je kinderen. Maar het kan er ook toe leiden dat je teleurgesteld raakt omdat de realiteit niet voldoet aan jouw verwachting. Natuurlijk is het moeilijk om geen verwachtingen te hebben maar oefening baart kunst.

Een persoonlijk voorbeeld: Als Pascal vrij is en ik ga bijvoorbeeld naar zwemles met Lars en ik kom thuis heb ik automatisch wel eens de verwachting dat hij iets heeft gedaan in het huishouden. Als dit niet het geval is ben ik teleurgesteld en word ik kribbig of boos naar hem toe.  Als ik zonder verwachting naar huis ga is er niets aan de hand en heeft dit positieve invloed op mijn gevoel en humeur. Door dit stukje in het boek probeer ik minder verwachtingen te hebben en hierdoor kan het alleen maar positief uitpakken als iets wel is gebeurd.

Dankbaarheid

Ook dit stukje in het boek deed mijn ogen openen. Stop met zeuren over de dingen die je niet hebt en kijk naar wat je wel hebt. Wees dankbaar voor de dingen die je hebt. Ik kan nog wel eens in het verleden blijven hangen dat alles toen anders was en dat ik meer tijd had en dat ik nog geen pms had. Maar nu is nu en als ik kijk naar wat ik nu heb kan ik super trots zijn op mezelf. Ik heb een gezin, prachtige kinderen, een lieve man, een baan en een goedlopende blog. Dit zijn dingen om dankbaar voor te zijn. In het dagelijks leven kruipt dit toch al snel naar de achtergrond. Omdat het gewoon druk is met kinderen en verplichtingen. Maar ook deze horen bij het leven.

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen hup ga even anders denken en je hebt een gelukkig leven. Ik weet ook wel dat het zo niet werkt. Maar ik ga er wel meer bewust over nadenken en hoe vaker ik het oefen hoe makkelijker het op den duur ook gaat. En ik kan natuurlijk altijd terug vallen op het boek van Kelly.

 

Ken jij dit boek van Kelly Weekers al en herken je sommige punten? Ik ben heel benieuwd laat het weten in de comments!

Liefs,

Patricia 💖

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.