Boekreview | ‘Power Mom’ door Esther van Diepen

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk mailtje in mijn inbox. En dit mailtje kwam precies op het juiste moment. Het moment dat ik begon met mijn leven een andere inrichting te geven. Of ik het boek ‘Power Mom’ van Esther van Diepen wilde ontvangen? Natuurlijk met alle liefde! ‘Power Mom’ is een boek met praktische life hacks, gouden tips en inspirerende verhalen. Dit kwam in het kader van mijn ‘leefstijlverandering’ natuurlijk als geroepen. 

Mom in Balance

Esther van Diepen is oprichtster van ‘Mom in Balance‘, moeder van vier kinderen en life coach. Ze schreef ‘Power Mom’ voor alle moeders die het lastig vinden om de juiste balans te vinden tussen werk, gezin en jezelf. Ik kan beamen dat ik dat op z’n tijd ook best lastig vind. Al die ballen hoog houden. Hoe creëer je nu de juiste balans tussen al die factoren en kun je een gevoel ervaren dat je overal genoeg tijd en aandacht voor hebt. Dit boek helpt je op weg.

Ik heb het boek gelezen en ik kan het heel goed toepassen in mijn leven als werkende moeder. Soms is het moederschap zwaar en intens en kun je jezelf snel voorbij lopen. Bepaalde factoren hebben daar invloed op. Werk, gezin, voeding, sport, en ontspanning. Ik had het bijvoorbeeld altijd heel druk in de ochtend, dat ik voor iedereen ontbijt maakte en ik zelf op het laatste moment even snel een boterham naar binnen propte. Dat is natuurlijk niet goed en je loopt jezelf voorbij. Ook met sport was ik heel makkelijk. Ik was of te moe of ik had te weinig tijd. Doordat je niet genoeg ontspant of ontspannen aan de dag begint geef je je lichaam niet de juiste energie. Door slechte voeding krijg je niet de juiste voedingstoffen binnen en kun je hierdoor in een vicieuze cirkel terecht komen. Tijd om die cirkel te doorbreken en een ‘Power Mom’ te worden.

Power Mom worden? Jij kan het ook!

Natuurlijk gaat dat niet van de een op de andere dag, maar dit boek kan jouw echt helpen. Wat ik erg handig vind aan het boek is, dat er lijstjes in het boek staan met actieplannen. Je kunt deze pagina’s kopiëren uit het boek en een persoonlijk stappenplan voor jezelf maken wat betreft voeding, sport en ontspanning. Door het voor je te zien, op te schrijven en lijstjes te maken, voer je het woord ook sneller bij de daad.

Wat betreft voeding heb ik natuurlijk al een eerste stap gezet. Met dit boek kan ik alleen nog maar gemotiveerder werken aan een gezonde leefstijl. Het boek geeft handige tips. Hoe krijg je bijvoorbeeld meer variatie in het avondeten en wat zijn gezonde tussendoortjes? Allemaal handige tips die ik zeker wel kan gebruiken in mijn leefstijl op het moment.

Ook wat beweging en sport betreft kun je een hoop goede stappen maken. Ik probeer naar aanleiding van dit boek elke dag aan yoga te doen. Ook al is maar 10 minuten voordat ik naar bed ga. Ik ben met mijn hoofd even met iets anders bezig en kan hierdoor meer ontspannen de dag beginnen of de dag afsluiten. Ook probeer ik mijn sportschool lesjes weer 2 keer per week in te boeken. Geen tijd of geen zin zijn geen goede argumenten. Nu gaat het natuurlijk wel een stukje makkelijker als Sara op school zit maar dat duurt niet lang meer dus tijd genoeg om te sporten.

Bedankt Esther dat ik dit fijne boek heb mogen ontvangen. Ik ga er zeker mee aan de slag en ik weet zeker dat ik stapje voor stapje meer in de buurt kom van een echte ‘Power Mom’!!

Ken jij dit boek al? En ervaar jij een goede balans tussen werk, gezin en een sociaal leven? Laat het weten in de comments. Ik ben heel benieuwd.

Liefs,

Patricia

PS. volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

#Dit artikel bevat een opgestuurd product ter review

 

 

Comments

  1. Nee, dit boek kende ik nog niet. Ik heb op zich wel een goede balans vind ik. Ook omdat ik vanuit huis kan werken.

    1. Avatar Kaylana says:

      Was totally stuck until I read this, now back up and rugninn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.