By Audrey | Het alles beslissende lijstje

Daar ben ik weer ! Audrey de tienermoeder. Wat klinkt dat stom hè , tenminste .. dat vind ik. Maar goed, vandaag deel ik mijn eerste gast blog met jullie. Veel lees plezier. 

Het voor en nadelen lijstje

Toen ik er op mijn zeventiende achter kwam dat ik zwanger was kreeg ik hulp van maatschappelijk werk. Deze gaven mij de opdracht om al de voordelen en nadelen van het tienermoeder worden naast elkaar te zetten en dan te vergelijken. Zijn er meer voordelen of toch meer nadelen? Ik begon met schrijven en mijn lijstje zag er ongeveer zo uit:

Voordelen : Ik ga toch nooit opstap dus dat ga ik niet missen en ik hou van zorgen.

Nadelen: We hebben geen woning, we hebben onze financiën niet op orde, ik kan mijn school dan niet fatsoenlijk afmaken, ik kan niet dezelfde dingen als mijn vriendinnen doen, ik weet niet hoe ik een baby moet verzorgen, mijn vriend wil de baby niet, ik krijg weinig steun, niemand accepteert het feit dat ik zwanger ben, misschien kom ik er wel alleen voor te staan, mijn contract op werk word niet verlengt, misschien raak ik vriendinnen kwijt. Mensen gaan me raar aankijken, ik ga veroordeeld worden en ik ga een moeilijk leven krijgen.

Ik ben verantwoordelijk voor deze zwangerschap en baby

Mijn lijstje met nadelen was zóveel groter dan het lijstje met voordelen. Toch heb ik de keus gemaakt om door te gaan met mijn zwangerschap. Weet je waarom? Omdat ik een intens groot verantwoordelijkheidsgevoel had en enorm veel liefde voelde voor de baby in mijn buik. Het interesseerde me niet wat ik allemaal op zou moeten geven of zou moeten missen.

Deze baby was van mij en het was onschuldig. De baby hoefde niet te boeten voor mijn “fouten”. De baby hoefde niet weg gehaald te worden omdat ik de makkelijke weg wilden kiezen. Ik ging de moeilijke weg kiezen, ook al zou ik mezelf daardoor kwijtraken. Ik ging er álles aandoen om de baby een gelukkig leven te geven.

Ik heb vertrouwen in mezelf

Dat verantwoordelijkheidsgevoel zat er meteen. Vanaf het moment dat ik hoorde “Audrey, je bent zwanger” wist ik : het gaat moeilijk worden maar ik kan dit, ik ga dit doen. De nadelen die op het lijstje stonden werden al snel minder. Anthony besloot om ook zijn verantwoordelijk te nemen en zo kregen we snel urgentie op een woning. Anthony kreeg een vast contract en we besloten samen dat ik huismoeder zou worden. De belangrijkste mensen uit mijn leven, familie en vrienden waren blij voor ons en steunde ons met alles. Het ‘nadelen-lijstje’ werd steeds korter en het ‘voordelen-lijstje’ groeide. Net zoals de baby in mijn buik.. ik ging het doen. Ik werd moeder.

To be continued.. 

In mijn volgende blog neem ik jullie mee in de (moeilijke) momenten van mijn zwangerschap.

Comments

 1. They attend factor events, eat at the same restaurants,
  join the same churches and clubs. Try to also get particular person you’re asking the favor of, in the good self-control.
  htttp //link.rollex11.com onlangs geplaatst…htttp //link.rollex11.comMy Profile

 2. This is the reason why they are really happy along with
  this kind on a development. To make the easiest baby quilt baby quilt will
  probably be a start as some of fabric.
  progressive blackjack games onlangs geplaatst…progressive blackjack gamesMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.