Verschillen tussen een zoon en dochter…

Zijn er verschillen tussen het hebben van een zoon of het hebben van een dochter. Mis je iets als je geen zoon hebt of andersom. Ik vind het wel een blogwaardig onderwerp.  Ik ben ook benieuwd hoe andere moeders hier tegen aankijken.

 

Je hoort vaak rond om zeggen : ‘Ja dat is typisch een meid’ of ‘jongens zijn veel liever’. Dat zijn nog maar een paar enkele voorbeelden. Ik denk dat er best een groot verschil is in het hebben van een zoon of een dochter. Jongens hebben nu eenmaal hun jongensdingen en meisjes hun meisjesdingen. Ik hoor vaak van andere moeders dat het hebben van een zoon of het hebben van een dochter zo anders kan zijn.  De een is veel drukker als de ander en de ander kan veel langer zelf spelen. Nu kan ik er zelf ook over meepraten en ik heb zeker wel wat verschillen ervaren.

Wat zijn de cliché gezegdes over jongens en meisjes?

  • Jongens zijn liever

Uit eigen ervaring vind ik dat het niet zo is. Lars heeft wel een heel goedaardig karakter en laat meer toe. Sara is een meisje wat meer van zich af bijt. Maar beide zijn ze super lief.

  • Jongens zijn meer van het knuffelen (op jonge leeftijd)

Ook dat is bij mij zeker niet het geval. Lars en Sara zijn beide knuffelkonten. Lars juist meer op oudere leeftijd dan op jongere. Sara houd altijd wel van een knuffelpartij.

  • Meisjes zijn pittiger.

Ja dat ervaar ik ook zo. Sara is gewoon een pittig dametje. Ze weet wat ze wil en daar gaat ze ook voor. Goedschiks en anders kwaadschiks.

  • Meisjes zijn zorgzamer

Ja ik denk dat het gewoon in de genen zit van een meisje. Het zorgen voor. De pop de fles geven, de pop knuffelen, de pop een schone  luier. Daar kun je het zorgzame al uit opmaken. Zo lief om te zien overigens. Lars kan ook heel zorgzaam zijn en dan zeker voor zijn zusje.

  • Jongens zijn drukker

Bij mij wel in ieder geval. Lars is echt een mannetje die buiten wil zijn. Het liefst de hele dag. Hij stuitert soms letterlijk door de kamer als hij te veel binnen is. Ook kon hij minder lang geconcentreerd ergens mee bezig zijn, maar de laatste paar maanden is dat helemaal veranderd. Hij kan zo een uur lang met zijn lego spelen in zijn eigen fantasie wereld. Mooi om te zien. Dus ik denk hoe ouder ze worden hoe rustiger.

  • Jongens zijn minder geconcentreerd

Nou nu dus niet meer.

  • Jongens zijn geduldiger

Lars is heel geduldig. Dat heeft hij niet van beide ouders haha. Als ik voor een open brug sta in de ochtendspits, kan ik al snel mopperen. Dan zegt Lars ” Mama rustig maar hij gaat vanzelf weer dicht”. Haha word er even een spiegel voor gehouden. En hij heeft natuurlijk groot gelijk. Sara is wat ongeduldiger. Als iets niet lukt wordt ze echt heel driftig. Dus ja voor mijn kinderen geld dit zeker.

  • Meisjes zijn behulpzamer

Mijn beide kinderen willen altijd met alles helpen en dus zijn ze allebei zeer behulpzaam. Lars is wel op een leeftijd dat hij ook vraagt of hij mag helpen. Super gezellig natuurlijk zo’n goede hulp in de keuken. Sara helpt graag met het dekken van de tafel.

Deze gezegdes heb ik zoal om mij heen gehoord. Het is niet zo dat het ergens staat geschreven. Ik denk dat er zeker verschillen zijn tussen het hebben van een zoon en dochter. Het is mooi en soms heel grappig om dat te zien en te ervaren. Ook denk ik dat de karakters een grote invloed hebben. Ik ben gezegend met een heerlijke knul en een prachtige dame met allebei hun eigen mooie karaktertje, wat een rijkdom is dat.

Voor alle mama’s met een zoon en een dochter, hoe ervaren jullie de verschillen? Of merk je weinig verschil? Ik lees het graag in de reacties.

Liefs Patricia

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.