Dagje uit | Speel en infopark GroedePodium

Dagje uit | Speel en infopark GroedePodium

In onze vakantie in Zeeland hebben we een leuk dagje uit ontdekt. Niet alleen is dit dagje uit budgetproof, je kinderen leren ook nog eens iets over de geschiedenis van de tweedewereldoorlog. Uiteraard vertellen wij dit onze kinderen op een speelse wijze, en geen heftige verhalen over de oorlogs geschiedenis. Toch is het belangrijk om je kind later te kunnen vertellen wat er zich rond die tijd heeft afgespeeld. Dit speel en infopark speelt hier goed op in vind ik en daarom deel ik deze uittip.

Speel en infopark GroedePodium

Bij binnenkomst van het park kom je gelijk bij een horecagelegenheid terecht. Dit kwam voor ons goed uit want we moesten nog lunchen. Er is een mooi groot terras met uitzicht op verschillende speelplekken met trampolines. Uiteraard kun je ook lekker binnen zitten. Wij konden genieten van een lunch in het zonnetje. Overigens betaal je geen entree voor het park en kun je na een overheerlijke lunch zo doorlopen.

Toen we klaar waren met lunchen gingen we eens op onderzoek uit. De kinderen renden als eerste op een grote bunker af met een paar klimtorens ernaast. Die klimtorens waren natuurlijk erg in trek bij onze kinderen maar ook vond Lars de bunker heel interressant. Het scheelt dat Pascal ook gefascineerd is door de tweede wereldoorlog dus papa kon een hoop vertellen over de bunkers aan Lars.

Het is bizar om in zo’n bunker rond te dwalen. Je ziet nog bepaalde kenmerken uit die tijd. Bijvoorbeeld waar de soldaten sliepen of waar het gasfornuis had gezeten. Ook kun je mooie plafondschilderingen zien uit die tijd. Dit deden de soldaten om de bunker iets meer flair te geven. Geef ze eens ongelijk.

Er zijn verschillende bunkers te vinden op het park. Van munitiebunkers tot slaapvertrekken. Je loopt de bunkers af door middel van verschillende looppaden en tussendoor kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren. Als je nieuwsgierig bent naar de historische achtergrond kun je het infocentrum bezoeken.

Herten weide en kinderboerderij

Voor de dierenliefhebbers kun je ook goed terecht op dit park. Je hebt een kinderboerderij en een mooie hertenweide. Sara vond de hertjes erg lief om te zien. We hebben daar even rond gekeken en toen wilde de kinderen toch weer terug lopen om nog even lekker te spelen. We hadden een leuke waterspeeltuin ontdekt en daar waren de kinderen niet meer weg te slaan. Vonden wij niet erg want wij konden dit spelend tafereeltje in het zonnetje bekijken. Echt genieten.

Dus ben je in de buurt van Zeeland en wil je een leuk dagje uit, ga dan zeker langs dit leuke, leerzame en veelzijdige speelpark in het plaatsje Groede. Wij hebben echt een leuke dag gehad met de kindjes en ook nog eens voor leuk geld.

Ken jij dit speel en infopark GroedePodium al? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook en Instagram?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.