Persoonlijk

Dagje uit| Avifauna| + Video

Vorige week was de laatste vakantie week van Lars. We hadden Lars beloofd dat we nog een dagje weg zouden gaan. Hij mocht kiezen. Hij koos voor Avifauna. Wij vonden dat ook wel heel leuk want het was lekker dichtbij. We brachten Sara ‘s ochtends naar de opvang en haalde Lars op bij opa en oma, want hij had daar gelogeerd. Vanuit daar reden we om 10.00 uur naar het vogelpark in Alphen aan de Rijn. Ik heb lekker veel foto’s gemaakt en zelfs ook nog gefilmd. Kijk je gezellig mee?

Vogelpark

We beginnen onze dag met een rondje door het vogelpark. Lars wilde graag naar de aapjes en de pinguïns. Met de andere vogels heeft hij niet zo veel. Ze zitten achter de tralies en dat maakt het voor Lars blijkbaar minder interessant.

Lars had de grootste verhalen en dat was genieten om te zien.

We kwamen dus aan bij de aapjes en die waren zo leuk. Ze waren totaal niet bang en je zou ze zo knuffelen en aaien. Maar dat mag dan weer net niet. Lars vond ze ook super leuk,

Deze foto vind ik echt heel leuk van Lars. Hij was dan ook echt niet bang voor de aapjes. Toen we het verblijf van de aapjes weer verlieten, aten we even wat en keken uit op het meer waar echt mega grote vissen in zwommen. Ook dat was natuurlijk heel gaaf om te zien.

Daarna gingen we op weg naar de tropenhal. Dat wist Lars zich nog te herinneren van de vorige keer. En deze waterval had erg veel indruk gemaakt. We waren er snel doorheen want het rook er niet echt aangenaam en het was er goed warm. Maar wel heel mooi om te zien, al die tropische vogels.

Daarna gingen we op weg naar de grote speeltuin. Maar eerst even een koffie break. Terwijl wij heerlijk zaten op het terras vermaakte Lars zich met de graafmachines.

Na het spelen in de speeltuin en de lunch, liepen we richting de uitgang want we hadden ook nog een rondvaart geboekt. De boot vertrok om 13.00 uur. Daarvoor maakte we nog deze mooie foto met papa.

Oké wij moeten natuurlijk ook op de foto. We hebben het veel meer naar ons zin dan op deze foto lijkt haha 😉

Lars had het natuurlijk zo warm gekregen dat hij gelijk alles uit wilde op de boot. Vandaar dat hij in zijn hemd zit haha. Ook uit het flesje drinken net als papa.

We voeren over de Rijn richting Woubrugge en toen weer terug. Ik had deze rondvaart al eens eerder gedaan maar het is echt een aanrader. Super relaxed om te doen, zeker als je kinderen al iets ouder zijn. Je kunt een combiticket van te voren reserveren. Ook ben je dan goedkoper uit.

Helaas iets minders leuks

Na de rondvaart zijn we nog terug geweest naar de speeltuin en heeft Lars zich heel goed vermaakt. Vooral bij het springkussen. Wat wel jammer was, en wat ik eigenlijk heel triest vond is dat er op het springkussen nog een groepje kinderen was, van een school. Die kinderen waren 1 jongentje aan het pesten en treiteren. Maar niet een beetje plagen maar echt duwen, schoppen en het ging echt te ver. Er had al een moeder wat van gezegd maar ik kon ook echt mijn mond niet houden tegen die pestkoppen. Ik kreeg er echt de tranen van in mijn ogen. Uiteindelijk kwam de begeleiding er bij en werden ze van het springkussen af gehaald. Het jongentje werd apart meegenomen. Hij liet het maar gebeuren, zo zielig. Ik hoop dat die pestkoppen hun lesje krijgen maar ik ben bang dat het niet helpt.

Ik heb ook nog wat gefilmd her en der. Verwacht geen uitgebreide vlog maar gewoon een leuk filmpje, een impressie van ons dagje uit. Veel kijkplezier!

Kom je ook wel eens in avifauna? Ik lees het graag in de reacties. En doe je al mee met de toffe Moederdag Winactie? Klik hier

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.