De 15 reisdilemma’s TAG

Ik zit voor de computer naar een scherm te staren en ik ben redelijk koos inspiratieloos. Dan gooien we er toch gewoon lekker een TAG tegen aan. Vandaag deel ik vijftien reisdilemma’s met je. De TAG is oorspronkelijk bedacht door Chantal van Reisdoc.nl en ik nam ‘m over van Marieke. Lees mee en kom alvast in de vakantiestemming!!

Zonvakantie of Wintersportvakantie

Absoluut zonvakantie. Ik ben helemaal geen wintersporter. Dat wil zeggen ik heb het nog nooit gedaan. Ik zou best eens naar Oostenrijk willen gaan om van het sfeertje te proeven. Ik denk dat ik mij ook wel zal vermaken. Maar de zon staat toch bovenaan. Ik word vrolijk van zon, zee, strand, terrasjes en al dat soort dingen die bij de zomer horen.

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland

Ik vind vakantie aan de kust heerlijk. Daarom ben ik ook zo idolaat van Terschelling. Daar heb je zee maar ook bos en op sommige plekjes waan je je weer in het binnenland. Het is er heerlijk gemoedelijk en de natuur is er prachtig.

Europees eten of Aziatisch eten

Ik kies dan toch voor Europees eten. Dan weet je tenminste nog een beetje wat je naar binnen krijgt. Ik houd persoonlijk erg van de Franse keuken. Ik kan mij nog wel heerlijke fruits de mer en tournedos Rossini herinneren. Als een god in Frankrijk. Zo voelden wij ons. We waren ook nog zo jong en onbezonnen. Oke nu klink ik echt oud hahaha.

Weg met vrienden of weg met partner

Met mijn gezin ga ik het allerliefste op vakantie. Je zit toch een week of meer met elkaar opgescheept. Dat is met vrienden denk ik te lang. Ik vind het prima om een weekend weg te gaan met vrienden maar langer ook niet. Ik denk dat er dan teveel irritaties komen.

Actieve vakantie of luiervakantie

Ik denk dat wij meer neigen naar de tweede. Niks moet alles mag. Ik vind het heerlijk om op een strandje te zitten of op een terras. Als de kinderen zich kunnen vermaken zijn wij allang tevreden. Natuurlijk ondernemen we ook wel wat, maar wij zijn geen types die steden of dorpjes gaan bezoeken om eens naar een geveltje te gaan staan turen.

Azië of Afrika

Geen van beide. Die continenten trekken mij absoluut niet. Ik blijf wel lekker in Europa.

Barcelona of Rome

Ik kies dan toch voor Rome omdat ik Italië heel graag nog eens wil bezoeken voor de wijn. Ze hebben zulke mooie wijnen in Italië en de cultuur spreekt mij ook wel aan.

Drie weken kamperen of een week luxe hotel

Dan toch wel kamperen. Maar dan wel met mooi weer. Als het drie weken regent ben ik behoorlijk chagrijnig. Maar met mooi weer lekker back to basic een maaltijd in elkaar flansen met een roseetje erbij. Daar zeg ik geen nee tegen. Trouwens in een hotel met kids lijkt mij minder handig. Zeker niet voor een week. Een weekend is dan weer lang genoeg.

Citytrip of natuurvakantie

Ik kan de natuur steeds meer waarderen. Ik vind het hier allemaal wel druk genoeg en ik kan echt snakken naar rust om mij heen. Ik houd van bos en strand en in de vakantie zoeken wij dat ook juist op. Dit jaar gaan we op vakantie naar Drenthe midden in het bos. Heerlijk ik kan er nu al naar uitkijken.

Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien

De tweede. Ik ben ook geen type voor een wereldreis. Maar er zijn zeker nog wel een paar landen voor op mijn lijstje. Ik wil sowieso nog naar Ierland omdat ik daar familie heb wonen. Ook Italie vind ik een prachtig land als is het alleen maar om de wijn. En ik zou nog wel naar New York willen. Die grote stad moet ik gewoon een keer gezien hebben.

Nooit meer reizen of nooit meer vrienden zien

Dan kies ik meteen voor nooit meer reizen. Vroeger was het luxe als je 1 keer per jaar op vakantie kon. Nu is het normaal als je drie of zelfs meer keer per jaar op vakantie gaat. Je kunt niet zonder vriendschappen wel zonder reizen.

Backpacken of cruisen

Wij zijn meer van het cruisen. Ik vind het heerlijk om zelf je eigen tijden te kunnen bepalen. En met de auto kun je beter je eigen tijd indelen. Met het vliegtuig vind ik ook wel wat hebben maar Pascal heeft een bloedhekel aan vliegen.

Alles regelen of op de bonnefooi

Nou ik heb dan toch liever alles geregeld. Ik zou redelijk in de stress schieten als je nergens terecht kunt voor de nacht of niet weet waar je terecht komt. Zo avontuurlijk ben ik dan ook weer niet aangelegd.

Roadtrip of op dezelfde plek blijven

Op de zelfde plek blijven. Met twee kleine kinderen lijkt het mij niet zo handig om te roadtrippen. En als een plek fijn kan ik mijn daar twee weken prima vermaken met mijn gezin.

Dit waren mijn reisdilemma’s, ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete vakantiebestemming is? Laat het weten in de comments of op Social Media.

Liefs,

Patricia

ps. Volg je mij al op Facebook, Instagram en Twitter?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.