De bevalling van: Silvy Deel 1

Ik kreeg een leuke mail van Silvy. Silvy is een mama van drie kinderen. Ze was erg enthousiast om haar bevallingsverhaal op Mommy Stories te delen. Silvy is ‘Meer dan een Mama Silvy’. Dit is tevens de naam van haar leuk en veelzijdig persoonlijk lifestyle-blog. Neem snel een kijkje en je kunt niet meer stoppen met lezen. Silvy vertelt over al haar drie zwangerschappen en bevallingen.

Lees mee met ‘De bevalling van’:….. Silvy!

Mijn man en ik hebben samen drie kinderen, en ik ben ook nog plusmama van een tienerjongen. Die achttienjarige komt om de veertien dagen in zijn weekend, en gedeelde vakanties. Dan zitten wij dus in totaal met z’n zessen aan de ontbijttafel.

Eerste bevalling

Mijn eerste bevalling van onze zoon Ryan is ondertussen al acht jaar geleden. Maar die dagen blijven in je geheugen gegrift staan, die vergeet je nooit. In die tijd waren mijn man en ik zelfstandig en ik heb spijt dat ik niet meer van mijn zwangerschap heb kunnen genieten. Veel kwaaltjes had ik eigenlijk niet, al herinner ik me wel dat Ryan hevig tegen mijn ribben kon schoppen.

Creatieveling die ik ben, ik ben weken lang bezig geweest om zelf een gepast geboortekaartje te maken. Die traditie is ook door gegaan naar onze anderen kinderen. Bij Ryan werd dat een kubuskaartje met de tekst: “Lang wachten voor jou en mij, ik heb er nu een klein broertje bij!” Zo wou ik grote broer Ronan er ook bij betrekken.

De bevalling van Ryan zelf ervoer ik als heel uitputtend. Kun je geloven dat ik van elk van onze kinderen op een Zaterdag bevallen ben? Dat paste natuurlijk niet altijd in de agenda…

Ik heb me bij de verpleegsters nadien geëxcuseerd omdat ik telkens maar dit aan het roepen was: “Ik wil hem eruit! Ik wil hem eruit!” Ik had dan wel een epidurale gekregen, maar ik had steeds krampen in mijn benen. En dat maakte het zeker niet aangenaam. Ik ben dan ook nog eens serieus geknipt geweest. Maar ze noemen het dan nog wel een gewone bevalling hoor. “We maken hier wel erger mee hoor mevrouw!” Zei de verpleegster poeslief.

Tweede zwangerschap en bevalling

Mijn tweede zwangerschap waren we dolgelukkig dat we te horen kregen dat er een zusje bij zou komen. Vroeger riep ik altijd uit dat er geen barbiepoppen in huis zouden komen, maar je zou nu de speelgoedkast eens moeten zien. En wasmanden roze was dat ik erbij kreeg. Plots hing de wasdraad vol met roze knuffels en snoezige roze lakentjes.

Ik heb echt genoten van mijn tweede bevalling, bewust meer tijd vrij gemaakt. Onze zelfstandige zaak hadden we gesloten en zo konden we intenser genieten van elke beweging die ik voelde. Want Roselinde Louise vond het leuk om steeds op mijn blaas te schoppen. En ik ging ook nergens heen zonder mijn telefoon op zak, want stel dat mijn water ineens breekt midden in de winkel. Maar zoals bij mijn drie zwangerschappen gebeurde dat ‘s nachts in bed. In tegenstelling tot Ryan waar ik heb moeten duwen en schreeuwen, floepte zusje er al na twee keer persen uit. Een hele andere ervaring was dat.

Derde zwangerschap en bevalling

Onze derde zwangerschap beleefde ik nog intenser. Mijn mama gevoelens voelden altijd aan dat ik na Roselinde er nog eentje wou. Maar deze derde bevalling zou de laatste zijn, zo voelde ons gezin compleet aan. Maar Rodney zijn geboorte was er zeker eentje om in te kaderen!

Ik moest nog een maand mijn kleintje in mijn buik dragen, volgens de berekeningen van de dokter. Dus mijn man, die al hele maanden thuis bleef, besloot eens om in het café om de hoek een pintje te gaan drinken met zijn maat. “Het is toch niet ver he schat, als er iets is ben ik snel thuis. En je bent toch nog niet uitgerekend.” Maar dat was dus zonder de mening van onze kleine Rodney gerekend. Ik lag net in bed na nog een uurtje suikerboontjes te tellen, toen ik mijn water voelde breken……

Morgen deel 2 van de bevalling van: Silvy

 

Wil je ook meedoen met deze rubriek ‘De bevalling van…?‘ Stuur een mail met jouw bevallingsverhaal naar pvanommeren@hotmail.com en je ziet jouw verhaal verschijnen op Mommy Stories!

 

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.