Persoonlijk

Dochterlief voorbereiden op de basisschool…

Het drong laatst ineens tot mij door dat mijn dochter over negen maanden toch echt naar de basisschool gaat. Ik stond te kletsen met een moeder op school. Ze heeft een zoontje in dezelfde leeftijdscatogorie als Sara. En ze vond het toch wel fijn dat haar zoontje bijna naar school gaat. En eigenlijk deel ik dit gevoel wel met haar.

Toe aan school

Het is niet dat ik het niet fijn vind dat Sara nog thuis is, want ik heb niks te klagen. Ze gaat al twee dagen naar de opvang en dus blijven er drie dagen thuis over. Ik vermaak mij prima met haar, maar ik merk wel dat ze toe is aan meer uitdaging. Ze vraagt elke dag wat we gaan doen en of we naar buiten gaan. Ook thuis is ze sneller verveeld dan bijvoorbeeld een paar maanden geleden. Wat dat betreft kun je goed die ontwikkelingsfase zien in korte tijd.

Voorbereiding

Ik bereid Sara dus al een beetje voor en heb het met haar zo af en toe al over de ‘echte grote kindjes school.’ Ze vindt dit helemaal fantastisch en je ziet de trots op haar gezichtje. Ze heeft er heel veel zin in en ziet haar grote broer natuurlijk ook elke dag met plezier de klas instappen.

Negen maanden is natuurlijk nog best een tijdje maar het besef dat mijn kinderen echt groot worden, kwam ineens binnen en Sara stond nog niet eens ingeschreven. Dit heb ik gelijk maar even geregeld om misverstanden te voorkomen. Er is nog even twijfel geweest om te wisselen van school, omdat de huidige school toch wat verder uit de buurt is. Maar dat zou betekenen dat Lars ook moet wisselen van school. Lars heeft ondertussen zijn plekje helemaal gevonden en dus hebben we besloten om Sara ook op deze school in te schrijven.

Hoe bereidt jij je kindje voor op de basisschool? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.