Dromen waarmaken? Ik ga het gewoon doen!

Een tijd geleden vertelde ik al in een persoonlijk artikel dat mijn droom nu wel heel dichtbij komt vanwege mijn baanverlies. Ik heb de afgelopen maand een onrustig hoofd gehad. Wat ga ik doen, wat wil ik precies? Ik ga je er in dit artikel meer over vertellen.

Omschakelen

Het verliezen van een baan is natuurlijk nooit leuk. Ik zat ook best wel een beetje in zak en as. Maar goed, we zijn ondertussen een maand verder. Een maand waarin ik heel veel heb nagedacht over wat ik precies wil met mijn carrière 😂.  Nee even serieus.  Ik werk natuurlijk al heel lang in de horeca, maar het begint ook wel te kriebelen om een hele andere richting uit te gaan. Zeker nu ik merk dat het z’n vruchten afwerpt als je veel tijd in je blog steekt. Ik voel gewoon dat dit de kant is die ik op moet gaan.

Natuurlijk moet er ook geld in het laatje komen, maar ik durf het risico na heel lang nadenken te nemen. Ik hoef niet gelijk morgen aan de bak en ga de aankomende tijd flink gebruiken om mij te focussen op mijn eigen business. Ik ben gewoon klaar met het werken voor een baas.

Welke business?

Uit mijn blog haal ik nog lang niet genoeg inkomsten. Ik merk wel dat als ik er heel bewust veel mee bezig ben je er veel meer kunt uithalen. Er moet dus nog een inkomstenbron bij. En dat ga ik dus realiseren met een online winkel. Een webshop. Dit is een idee wat al heel lang in mijn hoofd speelt en ik eigenlijk pas wilde gaan doen als beide kinderen wat ouder zouden zijn. Maar nu doet zich een ideale kans voor en die grijp ik met beide handen aan.

Het concept zit al in mijn hoofd. Ik ga het stap voor stap uitwerken om mijn droom te realiseren. Ik ben blij dat ik nu de knop heb omgezet in mijn hoofd en een focuspunt heb. Het zal een leerproces worden waar ik stapje voor stapje in meegroei. Ik weet zeker dat ik het kan. Ik neem je natuurlijk mee in het gehele proces.

Heb jij nog tips wat betreft het beginnen van een webshop? Laat het mij weten in de comments.

Liefs,

Patricia

Comments

 1. Malou says:

  Gaaf zeg, succes 😀

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Ja zeker gaaf, ik heb er ook heel veel zin in!

 2. Rory says:

  Geen tips specifiek voor de webshop. Maar ik herken mij erg in je verhaal. Ik werkte vanaf mijn twintigste in loondienst waarvan de laatste 15 jaar tot en met mijn 41ste in een hele goed betaalde baan (het gouden kooitje-effect). Door omstandigheden raakte ik mijn baan tijdens / na mijn zwangerschapsverlof kwijt. Het heeft mij best een tijd gekost voordat ik er ‘overheen’ was. Maar weet je, waar een deur dichtgaat, gaat een raam open. Als het kan en haalbaar is, zou ik zeggen: ga ervoor. Ga voor je dromen. Dan kan je altijd zeggen dat je het hebt geprobeerd. Nog veel positiever is natuurlijk om later te kunnen zeggen: ik heb het gedaan en het is / wordt een succes!

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Dank voor je reactie, ja zo dacht ik er ook over. Als ik het niet probeer krijg ik gegarandeerd spijt. En ik weet dat ik het kan. Zolang ik hard werk aan mijn passies heb ik er alle vertrouwen in. En ik heb ook nog een hele lieve man die mij steunt in mijn keuzes. Dat is ook heel fijn.

 3. super nieuws! veel succes ermee

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Dank je wel! xx

 4. Gera says:

  Wat goed, heel veel succes!

 5. Daniëlla says:

  Wat goed van je! Ik heb vorig jaar de stap gezet om een eigen bedrijf te starten en geloof me: het is is heerlijk. Druk, maar heel fijn. 🙂 #vrijheid
  Daniëlla onlangs geplaatst…Being a mombossMy Profile

 6. Stephanie says:

  Wat een dappere beslissing. Ik denk dat het je hoe dan ook heel veel zal brengen. Veel succes!

 7. Sylvia says:

  Wauw gaaf! Ik wens je alvast heel veel succes. Ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden

 8. Michelle says:

  Leuk! Ik wens je heel veel succes! Ben ook wel benieuwd naar wat voor webshop je wil 😉

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Binnenkort vertel ik er meer over. 😉

 9. Roelina says:

  Wat gaaaaaf! Weer zo’n powerwijf. Ik blijf je op de voet volgen.

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Dank je wel!!!! 😙😙

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.