Persoonlijk

In dubio | Het sporten opgeven of toch niet…?

Ik ben nu ongeveer twee maanden aan het werk. Dat wil zeggen werk buiten mijn blog om. Toen ik volledig huismama was, kon ik echt uitkijken naar een uurtje knallen in de sportschool. Even weg van de luiers en het mama zijn. Nu ik weer rond de 28 uur werk in de week is het meer een noodzakelijk kwaad geworden.

En daar baal ik toch wel een beetje van. Ik zit dus behoorlijk in dubio wat ik met mijn sportschoolabonnement aanmoet. Ik ging altijd trouw twee keer in de week en ik heb nu al ruim anderhalve maand de sportschool niet bezocht. Beetje zonde van het geld maar ook zonde van mijn geestelijk welzijn. Want dat sporten goed voor mij is, heb ik mezelf wel bewezen.

Alleen ik ben naast mijn werk en naast mijn blog en naast het mama zijn gewoon heel erg moe. Ik merk dat ook in mijn gestel. Ik zal dus echt iets nieuws moeten zoeken of mezelf naar de sportschool toeslepen. Maar ik ben van mening dat ik dan mijn grens overschrijd.

Wat ook nog meespeelt zijn de tijden. De lessen die ik deed waren merendeel in de avond. En dan ben ik dus nog meer avonden van huis. Niet fijn want dan zou ik mijn kinderen nog maar 1 avond in de week naar bed brengen. Dat trekt deze mama echt niet.

Wat ga ik doen?

Ik denk dat ik het meer moet zoeken in rustige sporten. Toch heb ik dan altijd het gevoel dat ik niet gesport heb maar het doet wel degelijk wat voor je lichaam en geest. Op mijn sportschool hebben ze ook rustige yogalessen. Ideaal om de dag mee te starten en productief een werkdag te beginnen. Een lesje pilates is super voor de spiergroepen en die afwisseling lijkt mij ideaal. Nu ik dit schrijf heb ik er meteen heel veel zin in. Mijn sportschoolabonnement blijft en de fitmommy ook😉.

Wat doe jij voor sport en ga je trouw een aantal keer in de week? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia💖

 

Afbeelding: Pixabay

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Avatar

    Ik heb bewust voor hardlopen gekozen, omdat ik daarvoor alleen de voordeur hoef uit te rennen. Als je al eens 15 minuten van huis rent, ben je er al. Want die andere 15 minuten ren je vanzelf om weer thuis te komen.

    Is het anders een optie misschien om naar je werk te fietsen? Of in je lunchpauze te gaan hardlopen?

  2. Mommy Stories

    Dank je Nicole! Goede tips. Hardlopen heb ik zeker overwogen maar is ook flink intensief en vind ik snel wat saai in mijn eentje. Fijne dag!
    Mommy Stories onlangs geplaatst…In dubio | Het sporten opgeven of toch niet…?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.