Een goede fietshelm, waar moet deze aan voldoen en welke kiezen wij….?

Lars is dol op fietsen.  En dat is natuurlijk hartstikke fijn. Hij heeft het best snel geleerd, en ik  ben super trots op hem dat hij het al zo goed kan. Nu wil ik binnenkort ook eens met hem naar school fietsen. Maar dan uiteraard gaat veiligheid voorop….

Wij willen eerst een proefrit maken als we geen tijdsdruk hebben, dus een weekenddag of na schooltijd. Het is best een drukke weg die wij moeten fietsen en dus vind ik veiligheid erg belangrijk. Een fietshelmpje is dan noodzakelijk.

Waar moet een goede fietshelm aan voldoen?

Ten eerste moet de helm een goede pasvorm hebben. De helm moet voelen als een tweede huid op het hoofdje. Niet te strak en niet te los. Het makkelijkst is om eerst de omtrek van het hoofdje van je kind op te meten met een meetlint.

Ten tweede moet het helmpje aan een veiligheidskeurmerk voldoen (EN 1078). Dit is een Europees keurmerk en geeft garantie dat de helm kwalitatief sterk en veilig is.

Ten derde moet de helm een goede ventilatie hebben. Niet fijn voor je kindje als hij heel erg gaat zweten.

Ik ging eens rondkijken en kwam terecht op kinderfietshelm.nl. Een toffe webshop met fietshelmen voor jonge en oudere kindjes. Ik maakte een selectie en vertel je welke Lars heeft uitgekozen.

Dit is de ABUS kinderhelm Smooty  Ocean. €18,95. Goede helm,  goede ventilatie, leuk printje. Lars vond deze persoonlijk iets te babyachtig.

Deze fietshelm is van het bekende merk Bobike, One Sky Blue €18.95. Nu heb ik met het kindervoorzitje van Bobike niet al te goede ervaringen , maar daar zou ik de helm niet voor laten liggen. De helm wordt geleverd met reflecterende stickers. Extra veiligheid dus.

Deze helm van het merk Kiddimoto is een stoere kinderhelm. Ze hebben hem ook nog in andere dessins en kleuren. Hij is toegankelijk geprijsd €32.95. Hij is verstelbaar en heeft goede ventilatie. De helmen matchen ook nog eens bij de loopfietsen van het zelfde merk.

Deze helm vond Lars meteen heel leuk. Snap ik ook wel. De polisport race helm. Deze kost €16.95 en is voorzien van een kunststof schaal die je kind goed beschermt. Een vliegennetje houdt de beestjes weg van hoofd en haar. De helm heeft een zachte binnenkant en een goede ventilatie.

Yepp astro fietshelm. Deze helm ligt wat hoger in de prijs (€56,95)maar is kwalitatief dan ook erg goed. De helm heeft een magnetische sluiting, een handig meegroeisysteem en een extra zachte kinband.

Deze grappige fietshelm oftewel de ‘Crazy Safety’ is te leuk. De prijs is prima voor zoveel comfort. €44.95. Deze eekhoorn kinderhelm heeft rode led verlichting voor extra bescherming. Kinbescherming als ondertanden en uitneembare schuimrubberen pads dus makkelijk schoon te houden. Ook verkrijgbaar in andere diersoorten.

Wij gaan uiteindelijk voor de Polisport Race helm. Deze vond Lars heel mooi. En qua prijs en bescherming is dit de juiste keuze voor ons.

Heeft jouw kindje ook een fietshelm? En welke? Ik ben benieuwd en lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

#Bron Afbeelding: Pixabay

Comments

  1. Marieke says:

    Onze oudste heeft ook een helm, van Coconuts. Alleen heeft ie hem nooit op als hij fietst. Maar dat gaat vast veranderen als hij zonder zijwielen gaat fietsen.

  2. Volgmama says:

    Wat een keuze aan helmen. Ik zou mijn kinderen er ook eentje zelf laten uitkiezen. Mijn zoon heeft er nog een nodig. Mijn dochter heeft er al een van prinses Lillifee.

  3. Roelina says:

    Ik ben ook volop aan het zoeken naar een goed helm (boy wat een keus), ik kwam uit bij de little nutty van nutcase of de abus anouky. Maar vindt ze wel erg kostbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.