Dagje weg/ Uitjes

Een lang weekend Terschelling + Hotspots

Misschien zag je het voorbij komen op Instagram. We gingen met het hele gezin lekker een lang weekend naar Terschelling. Zoals je misschien al weet is het een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik kom er zo heerlijk tot rust en als ik dan die boerderijtjes zie met van die droogmolens in die grote tuinen met geitjes en zo ga ik altijd een beetje dromen. Ja zo zie ik mezelf ook wel. Wonen in een omgeving van rust zonder gejaag van de stad. Maar ik dwaal af. We hebben heerlijk genoten en ik heb natuurlijk ook lekker veel foto’s genomen. Ook noem ik nog wat hotspots van Terschelling waar je echt geweest moet zijn.

Vrijdag

Het was vroeg dag want we moesten op de snelboot van 9.30. Dat betekende dat we om 5.30 op moesten staan. Het liep best goed. De kinderen werkte goed mee en ze hadden er allebei natuurlijk ontzettend zin in. De avond ervoor had ik alles al klaar gezet. In de auto en de reis verliep voorspoedig. We waren om 8.oo uur in de haven van Harlingen.

Lars had weer eens zin om gekke bekken te trekken. Op de haven konden we meteen de snelboot op. De kindjes vonden het fantastisch. Al dat water en al die boten. Lars vooral keek zijn ogen uit.

De reis duurt maar drie kwartier en dat is lang genoeg. Op de haven van West- Terschelling staat mijn schoonvader ons al op te wachten. Mijn schoonouders zijn twee weken op het eiland en we overnachten gezellig bij hun. Als we aankomen bij hun vakantiehuis, gaat Lars meteen naar de boomhut. Super leuk voor kinderen.

Ook Saar vind de boomhut reuze interressant maar ik vind haar nog te klein om naar boven te klimmen. Dan is het koffietijd en gaan we lekker in het zonnetje zitten. Na de koffie doen we boodschappen voor de BBQ voor in de avond. Er is niet heel mooi weer voorspelt maar heee bij de vakantie hoort BBQ.

Tijdens het eten doen we gezellig met de kinderen, en doen wel leuke spelletje buiten. Ook krijgen de kinderen natuurlijk een lekker ijsje. Als de kinderen op bed liggen doen we nog een aantal borreltjes en dan gaan ook wij lekker slapen.

Zaterdag

Zaterdag begint niet zo mooi qua weer en dus besluit ik om samen met Lars naar het zwembad te gaan. Ik heb wel een foto gemaakt maar Lars vind het leuk om er gek op te staan. Ik deel hem maar niet haha. Als we terug zijn uit het zwembad gaan pas en ik fietsen huren. Met twee kinderzitjes erop. We hebben twee elektrische fietsen gehuurd en dat was best grappig. Omdat er zoveel wind stond dachten wij nou we maken het ons lekker gemakkelijk. We deden gelijk een fietstochtje met Lars terwijl Sara lekker op bed lag. Opa en oma pasten op. We stopten bij een strandtent om lekker wat te eten en te drinken.

We fietsten terug naar het huisje en deden lekker chill. Wat drinken, wat kletsen, echt vakantie. De kinderen vermaakte zich optimaal en we deden nog een potje badminton. Lars deed twee pogingen en toen lanceerde hij het racket. Daarna werd hij maar scheidsrechter van papa en mama. Haha. Drie shuttles op het dak. ‘s avonds aten we lekker patatjes met z’n allen.

Zondag

We hadden vandaag een fietstochtje op de planning staan met ons gezin. Het weer was alleen niet zo mooi als voorspelt en dat was jammer. Het was best een beetje fris. Toch gingen we er na het ontbijt meteen op uit met de fiets. We fietsten eerst naar de Koffiemolen in Formerum. Lars zijn favoriete plek omdat er ook een hoop te doen is voor de kinderen. Wij aten lekker koffie met gebak en de kinderen speelde heerlijk op het terras

Mijn schoonouders schoven ook nog even aan. Daarna fietsten wij verder naar Hoorn. We hadden allemaal trek en we gingen naar Kaap Hoorn. Een leuke zaak midden in het bos. Wij komen daar eigenlijk altijd terug voor de Woodchopper. The best burger van Terschelling. Ik had zo’n trek dat ik even vergat om foto’s te maken van de gerechten. Maar het was heerlijk.

Terug in het huisje ging Sara lekker slapen en wij zaten lekker op het terras. ‘S avonds staken wij de BBQ opnieuw aan. Het was wederom een heerlijke dag.

Maandag

Vandaag was het alweer tijd om naar huis te gaan. Helaas want we konden nog wel even blijven. Lekker rustig ontbijten en alle spullen in de koffer. Om kwart voor elf gaat de boot terug naar Harlingen. Weer zijn de kinderen ontzettend lief op de boot.

De autoreis was wat minder rustig. De kinderen zijn moe maar heel voldaan. Nu maak ik deze blog af en liggen ze heerlijk te slapen. Wat hebben ze genoten van opa en oma en het leuke vakantiehuis. Tot heel snel maar weer mooi eiland!!!

Hotspots

Ik deel nog wat Hotspots van Terschelling waar je eigenlijk gewoon even langs moet als je het eiland een bezoekje brengt.

#Kaap Hoorn

#De koffiemolen

#De rustende Jager

#Pieterpeitswinkeltje

#Gasterij de drie grapen

Allemaal stuk voor stuk typisch Terschellings en heerlijke vakantie adresjes als je het mij vraagt.

Kom jij wel eens op een Waddeneiland en zo ja welk eiland? Ik ben benieuwd en lees het graag terug in de comments.

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.