Een saunabezoek tijdens corona en een tof persreisje in het vooruitzicht.

Vorig weekend bezocht ik Elysium weer eens sinds hele lange tijd. Natuurlijk zijn dit soort faciliteiten heel lang gesloten geweest tijdens de Corona periode. Heel begrijpelijk natuurlijk maar ik miste zowaar deze totale ontspanning. Ik ging toch altijd wel vrij geregeld naar de sauna.

De ene keer ga ik met een vriendin maar ik ga  ook vaak genoeg alleen. Ik kreeg laatst in een DM van iemand de vraag of ik dat niet heel eenzaam vind of ongemakkelijk.  Daar kan ik heel stellig in zijn : nee totaal niet. Natuurlijk in het begin was het wel even een drempel over, maar nu ik eenmaal gewend ben om alleen te gaan vind ik het heerlijk.  Je kunt gaan en staan waar je wilt en hoeft niet te kletsen of rekening te houden met iemand anders zijn wensen. Soms heb ik dat nodig om totale rust en ontspanning te ervaren.

Lees ook: Wat doe ik om mijn lichaam en geest te ontspannen?

Mijn ervaring tijdens corona

Afgelopen zondag besloot ik onverwacht maar weer eens te gaan. Ik was wat sceptisch en dacht, dat gaat toch niet in zo’n resort de afstand en waar moet je wel niet allemaal rekening mee houden? Maar ik zal eerlijk toegeven dat Elysium het allemaal super goed en netjes heeft geregeld.

Bij binnenkomst krijg je je normale polsbandje en een extra polsbandje. Dit tweede polsbandje is om bij de desbetreffende sauna te hangen. Bij elke sauna hangen rekjes waar je die polsbandjes kunt ophangen. Is het rekje vol, dan is de faciliteit dus ook vol. Ik vind het een heel handig systeem.  Ook hebben ze de looproutes aangepast waardoor je niet meer als een kip zonder kop door elkaar heenloopt. Wat voorheen nog wel eens het geval was.

Sommige baden zijn best klein zoals bepaalde whirlpools, waar je nu dus maar met twee personen in mag. Deze zijn dus eigenlijk standaard vol tenzij je er voor gaat staan wachten. Maar dat vind ik nou niet zo relaxed. Dat is het enige minpunt wat ik kan bedenken.

Ook hebben ze de entreeprijs iets verhoogd. Maar je krijgt er wel een zonnebankje bij, of een zelfbehandeling rasul of een zelfbehandeling hammam. Dit kun je kiezen bij de online reservering. Heel begrijpelijk dat ze de prijs verhogen, er kunnen een stuk minder mensen terecht in het resort. Wat ik overigens een groot pluspunt vind omdat het veel ontspannen en relaxed oogt met minder mensen.

Al met al vind ik het zeker fijn om nogmaals te gaan, ook tijdens corona.  Dit soort momenten zijn voor mij echt om op te laden en ik heb ze dan ook echt nodig.

Persreisje

Dat brengt mij op het volgende toffe nieuws. Ik ben uitgenodigd om twee dagen door te brengen in thermae 2000 in Valkenburg. Ken je dit wellnessresort niet, kijk dan zeker even de op de website.  Ik mag twee dagen lang gebruik maken van de wellnessfaciliteiten inclusief hotelovernachting, workshop massage en een uitgebreid ontbijt. Dit wordt dus mijn eerste persreisje en daar ben ik best een beetje trots op.

Ik ga samen met manlief en we hebben er ontzettend veel zin in. Zeker omdat het twee heerlijke dagen zullen worden vol ontspanning waar ik zo ontzettend van hou.  Ik neem jullie natuurlijk uitgebreid mee via stories e.d.

Houdt jij ook van een dagje wellness of toch liever niet?

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?


1 thought on “Een saunabezoek tijdens corona en een tof persreisje in het vooruitzicht.

  1. Avatar

    Infraroodsauna's Beantwoorden

    Hoi Patricia,

    Wat heerlijk om er dan even uit te zijn en te ontspannen! I.v.m corona heb ik nu zelf de spa naar huis gehaald met een infraroodsauna en lekkere oliën voor in bad. Ik was namelijk niet echt op mijn gemak met mensen om mij heen.

    Carla

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.