Even bijkletsen na een korte break!

Even bijkletsen na een korte break!

Jaaa jongens daar ben ik weer!!! Ik ben er even tussenuit geweest en niet alleen op mijn blog maar ook op al mijn social media kanalen. Waarom dit was ga ik je in dit bijkletsartikel vertellen. 

Twee weken geleden gebeurde het ineens! Ik probeerde al die ballen weer eens hoog te houden maar één voor één flikkerde ze allemaal op de grond. Mijn balans tussen het moederschap, huishouden, werk en ontspanning was ver te zoeken. Dit, plus ook nog eens heftige pms veroorzaakte een flinke kortsluiting!

Eigenlijk was het helemaal niet raar dat dit gebeurde want ik deed van alles, maar niet met de volle aandacht. Alles een beetje en het merendeel ging even snel tussendoor. Ik ben een waardeloze planner als het om het thuisfront gaat en alles wat ik moest onthouden en alle taken die moesten gebeuren, propte ik in mijn hoofd. Niet gek dat er dan stress ontstaat. Die stress uitte zich bij mij in een soort paniekaanval. Ik ging hyperventileren en ik kon heel moeilijk rustig worden. Dit kwam ook mede door mijn aankomende menstruatie. Ik heb dit wel eens eerder gehad dus gelukkig herkende ik de symptomen.  Het werd gewoon even te veel allemaal. Er moest pas op de plaats.

Tijd voor de dingen die er toe doen

Ik was toe aan rust en tijd voor mezelf en mijn gezin. Het werd tijd om te beseffen dat ik alleen dingen wilde doen waar ik energie van kreeg.  Het eerste wat ik even los wilde laten was die constante drang om naar mijn telefoon te grijpen. Het is gewoon een verslaving en eigenlijk beangstigend dat je je daar zo aan kunt vastklampen. Dus even helemaal geen social media en het bloggen kon mij ook even gestolen worden. Inspiratie was er toch niet. Daar was geen ruimte voor in mijn hoofd.

Wat een verademing om gewoon alle mooie dingen om je heen te kunnen zien en ervaren. Wandelen, sporten, een tijdschrift lezen, genieten van de natuur en van mijn man en kinderen. Dat waren de dingen waar ik echt aan toe was en wat op dat moment ook genoeg was. Meer prikkels kon ik even niet verdragen. En als ik iets wilde posten op mijn stories dan deed ik dat omdat ik dat ook echt wilde en niet om de bezoekersaantallen hoog te houden.

Want dat is altijd de reden, dat stemmetje in mijn hoofd: “je moet online zijn en mensen willen nieuwe blogs.” Nou dat heb ik losgelaten. Alleen als ik er zin, tijd en energie voor heb.

Hoe gaat het nu?

Ik voel doordat ik wat minder ballen hoef hoog te houden er meer tijd is en dat geeft rust. Ik weet van mezelf dat het bloggen altijd wel zijn weg zal vinden. Plannen blijft een issue voor mij, maar voor nu heb ik al twee weken lang een weekplanner gemaakt. En dat is voor mij al heel wat. Ik merk ook dat ik langzaam weer zin krijg om te bloggen en Stories te maken. Wel wil ik dit blijven doseren. Tijd om even online te zijn maar ook te genieten van de mooie dingen om mij heen. Meer bewust en mindful leven zou een prachtig streven zijn maar ook dit met kleine stapjes.

Vallen er bij jouw ook wel eens een paar ballen naar beneden? Laat een reactie achter in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram?

 1 thought on “Even bijkletsen na een korte break!”

  • Goed van je dat je de rust genomen hebt. Zo moeilijk he 🙁 Bij mij komen dit soort dingen altijd tegelijk met een slechte periode met mijn schildklierwaardes. Ik reageer zó op die hormonen en nu ook nog zwanger van de derde dus ik zou een aantal ballen heel graag willen laten vallen. Nog even voor mezelf uitzoeken welke 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.