Persoonlijk

Even kletsen | Kerstvakantie en onze plannen

Jeeeeh de kerstvakantie is officieel begonnen voor de kinderen. Vandaag zijn ze al lekker vrij. Ik moet nog drie dagen werken en dan kan ook ik lekker genieten van Kerst en alle gezelligheid die erbij komt kijken. Alhoewel, kerst kan ook nog best een stressvolle tijd zijn ivm inkopen en meerdere gangen diners koken. Gelukkig voor ons niet.  In dit artikel ga ik je bijkletsen over onze plannen in de kerstvakantie.  Lees je gezellig mee?

Vandaag werk ik nog een dagje op kantoor maar ook daar is de rust toegetreden.  Iedereen heeft zijn laatste taken afgerond en kijkt uit naar twee weken vrij. Ik moest daar wel even aan wennen. Waar het kantoorleven helemaal stil ligt rond de feestdagen, ben ik dat zeker niet gewend. Vorig jaar was ik nog gewoon aan het werk met Kerst. Maandag en dinsdag werk ik nog en dan is het woensdag alweer eerste kerstdag. Wij hebben dit jaar alle boodschappen besteld dus wij hoeven de drukte in de supermarkten niet te trotseren.

Eerste kerstdag en tweede kerstdag

 

Eerste kerstdag gaan wij kerst vieren bij mijn schoonouders. We gaan daar lekker borrelen met lekkere hapjes. We nemen zelf dan ook van alles mee. Dit jaar was het eigenlijk een idee van Lars.  En wij vinden het natuurlijk ook altijd reuze gezellig. Met Kerst doen we wel aan cadeaus maar niet teveel. Gewoon een kleinigheidje voor elkaar. Ik moet dit weekend  dus nog even langs wat winkels 😉.

Tweede kerstdag komen mijn ouders op de koffie bij ons. Ik zorg natuurlijk voor verse kerststol met roomboter bij de koffie.  Is een soort traditie. In de middag en avond zijn we lekker met z’n vieren en doen we denk niet zo veel. Lekker kerstmuziek aan en een spelletje. In de avond gaan we gourmetten.

Na kerst ben ik ook nog lekker vrij. Ik wil lekker veel naar buiten met elkaar. Lekker wandelen en misschien doen we ook nog wel een keertje een dagje Monkytown.

Oud en Nieuw

Dan moet ik maandag 30 december wel naar kantoor en oudejaarsdag ben ik weer lekker vrij. We vieren oud en nieuw bij mijn zwager met heel de familie.  We gaan daar rond een uur of twee naartoe. Omdat hij niet in de buurt woont blijven we daar  met z’n allen slapen. Super gezellig en heel veel zin in. Ik denk dat de kindjes het ook fantastisch vinden.

Dan zijn we nieuwjaarsdag ook nog bij mijn zwager en proosten we natuurlijk op het nieuwe jaar met elkaar. Ik denk dat we in de loop van de middag weer naar huis toe rijden. Dan is iedereen wel goed moe denk ik haha.

Ik heb in ieder geval veel zin in de feestdagen en ga er optimaal van genieten.

Hoe zien de feestdagen er bij jou uit?

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.