Food

Foody Friday | Glutenvrij toast met huttenkase avocado en blauwe bessen

Vandaag heb ik een recept wat ik eigenlijk best vaak eet. Ik heb geen allergie voor gluten maar ik probeer toch wel bewust minder gluten binnen te krijgen. Als je last hebt van gevoelige darmen kan het zeker geen kwaad om eens te testen hoe minder gluten inname helpt voor jouw. Een gezonde darmflora heeft zeker invloed op een gezonde hormoonbalans.

Glutenvrije toast met huttenkase, avocado en blauwe bessen

Ik eet dit vaak als ontbijt, lunch of ook wel eens tussendoor. Het is makkelijk te maken en heel lekker. Tegenwoordig verkoopt de supermarkt veel glutenvrije producten. Test er eens een paar om te kijken of het iets voor je is. Ik zeg er wel bij dat het prijzig is.

Wat heb je nodig + Ingrediënten

Broodrooster

  • 2 sneetjes glutenvrij brood (van Schar of Yam)
  • Huttenkase
  • Roomboter
  • 1 avocado
  • Blauwe bessen
  • 1 gekookt ei (optioneel)

Hoe maak je dit?

1. Heel simpel, doe de sneetjes brood in de broodrooster. Als ze geroosterd zijn smeer je een klein beetje roomboter op de toast voor de smeuïgheid.

2. Daarna beleg je de toast met huttenkase, avocado en/of blauwe bessen. Juist die zoete blauwe besjes bij dat hartige van de kaas vind ik erg lekker. Als laatste een snufje peper en zout.

Als het je lunch is kan ik me voorstellen dat het wat weinig is. Je kunt er optioneel nog een ei bij koken of bakken. Of gewoon drie van deze heerlijke broodjes maken😉.

Geniet gezond!!!

Wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur een mail naar info@mommystories of een dm. Je ziet jouw recept zo snel mogelijk voorbij komen op Mommy Stories!!

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Pinterest en You Tube?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.