Dagje weg/ Uitjes Persoonlijk

Gaan wij nog op vakantie dit jaar?

Ik denk een vraag die bij meer gezinnen speelt op het moment? Het is natuurlijk allemaal nog wat onzeker met de Corona situatie. Gaan de landen open en kun je zomaar naar het buitenland toe? En zo ja, moet je dit dan ook willen? Wij hadden natuurlijk geen vakantie in het buitenland gepland maar toch hebben wij wel even getwijfeld om te gaan. 

Lees ook: Wat zijn onze vakantie plannen deze zomer?

Wij hadden een tijd terug onze vakantie geboekt naar Terschelling. Als je mij wat langer volgt weet je ondertussen wel dat wij helemaal verliefd zijn op dit eiland. Maar toen wij midden in de Coronacrisis zaten zo medio mei ongeveer, wisten wij niet helemaal zeker of onze vakantie nog wel hetzelfde zou zijn?  Zeker toen we met het gehele land in lockdown zaten hadden wij zoiets van, dit is geen fijne situatie om vakantie te vieren.

Vakantie vieren in lockdown?

Stel je voor dat alle horeca dicht is, alle zwembaden gesloten en er dat niemand op straat loopt. Dit was natuurlijk in de periode dat wij nog niet wisten dat we gingen versoepelen. Vakantie vieren in lockdown, nee dat zagen wij niet zo zitten. Ook al is het in eigen land. We hebben op het punt gestaan om onze vakantie te annuleren maar toch hebben we het niet gedaan. Wat daar de reden van is weet ik niet meer precies, maar we hadden toch zoiets van, we wachten het nog maar even af. Onder het mom van wie weet wat er allemaal nog kan gebeuren.

En achteraf zijn we blij dat we dat hadden gedaan. Door de versoepeling kunnen wij nu alsnog lekker op vakantie. Het werd dus tijd om de veerboot te boeken. Maar we kwamen erachter dat dat nog niet zo makkelijk was. Alle veerdiensten waren al geboekt en we konden dus niet op de geplande datum over naar ons eiland. Help wat nu, gaat het nu alsnog niet door?

Is overtocht wel mogelijk?

Door Corona kunnen ook de veerboten veel minder mensen overbrengen van het vaste wal naar de eilanden. Ze moeten ook die afstand kunnen waarborgen en daardoor zijn de boten natuurlijk veel sneller vol geboekt. Daar hadden wij  natuurlijk niet bij stilgestaan. Na lang zoeken konden wij nog een vaart boeken,  een dag eerder dan onze geplande data. Dat betekende wel dat wij nog een extra nachtje onderdak moesten zoeken op Terschelling.

Na lang zoeken konden wij toch nog terecht in hotel Boschrijck. Het was echt de allerlaatste kamer die ze vrij hadden. Wat een geluk dat we deze kamer nog konden boeken met elkaar. De kindjes vinden het helemaal geweldig dat we eerst nog even een nachtje in een hotel gaan slapen en daarna pas overgaan naar onze vaste accommodatie. Willen jullie onze vaste accommodatie op Terschelling ook zien? Dan kan ik hier ook nog wel een apart blog over schrijven.

Ik was een beetje sceptisch in het begin met het gehele corona gebeuren, maar nu beginnen die vakantiekriebels toch wel langzaam omhoog te komen. Hopelijk hebben we dan ook goed weer.

Ga jij op vakantie dit jaar en blijf je ook in Nederland?

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook,  Twitter en Instagram?

Pin it voor later⬇️

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.