Gastblog | Een maaltijdbox speciaal voor kerst

We zitten rond de feestdagen en dan draait het natuurlijk veel om lekker eten. Ik kreeg op het juiste moment een leuke mail van Hans van Maaltijdbox.org. Waarschijnlijk ben je wel bekend met de maaltijdboxen. Op de website van Hans blogt hij over alles wat te maken heeft met maatijdboxen en foodboxen. Ook kun je reviews terug lezen op zijn website.  Ik heb in het verleden ook wel eens de box van ‘Hello Fresh’ gebruikt en ik was altijd enthousiast over de recepten. Met kerst is het natuurlijk helemaal leuk om uit te pakken met verschillende en nieuwe recepten. Vandaag vertelt Hans over de verschillende maaltijdboxen, wat houden de boxen in met de kerst en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten? Zo heb jij natuurlijk een onbezorgde en onvergetelijke kerst dit jaar!! Lees je mee?

 

Een maaltijdbox speciaal voor kerst

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het duurt nog maar een paar weken: Kerst 2017. Wat staat er bij jou dit jaar op het menu? Voor veel Nederlanders is het ieder jaar weer een hele uitdaging om iets origineels te bedenken. Een kerst-maaltijdbox kan daarin uitkomst bieden. In zo’n kerstbox vind je namelijk alle ingrediënten voor een compleet drie- of viergangendiner. De boxen zijn verkrijgbaar voor 2 tot en met 8 personen. Dus heb je weinig tijd en weinig inspiratie om zelf een kerstmaaltijd te bedenken? Met een kerstbox bereid je eenvoudig een aantal heerlijke gerechten waarmee je absoluut indruk maakt op je gasten. Zo kun jij optimaal genieten van de gezelligheid van de feestdagen.

Welke kerstboxen zijn er?

De laatste jaren is het aanbod qua maaltijdboxen en kerstboxen flink toegenomen. In deze blog bespreken we de 4 meest populaire kerst-maaltijdboxen. Dat zijn die van Albert Heijn, HelloFresh, Marley Spoon en de biologische variant van Willem & Drees (voorheen bekend als Beebox). Omdat de boxen nogal van elkaar verschillen vind je hieronder uitgebreide informatie per box.

Allerhande Kerstbox

Wanneer bestellen? 25 november t/m 19 december

Bij jou thuisbezorgd op: 23 of 24 december

Aantal personen: 2 of 4.

Kosten: €55 – €75
Het menu: Een 3-gangen diner met onder andere zalmbonbon, pastinaaksoep, rumpsteak en een sinaasappeltaartje

HelloFresh Kerstbox

Wanneer bestellen? 13 november t/m 18 december

Bij jou thuisbezorgd op: 23 of 24 december

Aantal personen: 2 tot en met 8.

Kosten: €39,50 – €99,50 (Ontdek actuele HelloFresh kortingscodes).

Het menu: Een 3- of 4 gangen diner met onder meer peterseliewortelsoep, Makreelrillette, Hertenpeper en chocolademousse. Er is ook een speciale vegetarische box beschikbaar.

Marley Spoon Kerstbox

Wanneer bestellen? 13 november t/m 17 december

Bij jou thuisbezorgd op: 23 december

Aantal personen: 6

Kosten: €99,95. We verwachten een €10 kortingscode voor Marley Spoon.

Het menu: Een 3-gangen diner met onder andere pompoensoep, kalkoenwellington, gestoofde spruitjes, en een heerlijk toetje

Willem & Drees Kerstbox

Wanneer bestellen?  t/m 13 december

Bij jou thuisbezorgd op: 23 december

Aantal personen: 4 tot en met 12

Kosten: €99,00 – €219,00

Het menu:  Een 4-gangen diner met onder meer rode bieten appel carpaccio paddenstoelencappuchino, vegetarische Wellington en tiramisu. Deze box is helemaal biologisch en in samenwerking met de hippe vegetariër. 

Welke box kies jij?

Zoals je in het overzicht kunt zien: er valt nogal wat te kiezen. Ben je met een grote groep? Dan kan je het best kiezen voor HelloFresh of Willem & Drees. Deze zijn namelijk geschikt voor 8 en 12 personen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om – wanneer je met 12 personen bent – 3 Allerhande boxen te bestellen. De kosten liggen dan wel wat hoger. Wil je met kerst juist genieten van een biologische box? In dat geval raden we de Willem & Drees Kerstbox aan. Deze box is 100% biologisch, en het menu ziet er ook nog eens enorm goed uit.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.