Genoeg uurtjes slaap en toch vermoeid?

Ik weet van mezelf dat ik best veel slaap nodig heb. Minimaal acht uur per nacht en het liefste nog meer. Wat dat betreft is mijn slaapritme in tegenstelling tot vroeger een wereld van verschil. Toen maakte ik nog een dansje tot in de late uurtjes en stond de volgende ochtend weer fris en fruitig naast mijn bedje.

Als het avondritueel van de kindjes erop zit, ben ik ook echt moe en wil ik het liefste alleen nog maar op de bank ploffen met een grote mok thee en een goede serie. Het komt ook vaak genoeg voor dat ik na een half uurtje al ben ingekakt en ik al voor tienen in mijn bedje beland. Soms moet je er ook aan toegeven.

Niet uitgerust wakker?

Maar de afgelopen maanden werd ik de volgende ochtend niet meer zo uitgerust wakker. Ik vroeg mij toch echt af waar dit door kwam. Mijn lichaam was vermoeid en ik had overal pijntjes. En niet alleen bij mij, Pascal had hier ook last van. Pascal zei dat het misschien wel eens aan ons matras kon liggen. Hier had ik in eerste instantie niet aan gedacht maar we hadden deze matrassen immers al meer dan tien jaar. Oeps, volgens mij staat er zeven jaar voor een matras en dan is het echt wel aan vervanging toe. Het matras van Pascal was ingezakt en bij mij zat er ook een flinke kuil in. Het wordt dus tijd om naar een nieuw matras te kijken. Het liefste hebben we een totaal nieuw bed met boxspring en al. Maar het budget laat dat nog even niet toe. Iets met een nieuwe auto enzo;-)

Waar let ik op bij de aanschaf van een nieuw matras?

  • Ik vind het belangrijk dat een matras goed ventileert. In bed zweet je ongemerkt een hoop en dan is een goed ventilerend matras essentieel. Daardoor ga je uiteindelijk ook minder zweten en gaat het matras veel langer mee.
  • Geeft het de juiste ondersteuning voor mijn lichaam? Dit is ook per persoon verschillend. Ik vind een keihard matras bijvoorbeeld helemaal niet fijn. Pascal daarentegen weer wel. Het matras mag van mij wel weer wat zachter zijn. Het moet de vorm aannemen van mijn lichaam. Ik denk daarom dat een pocketvering matras een heel goed matras voor mijn lichaam zou zijn. Voor zo’n fijn matras kun je terecht bij Perfect Matras.
  • Is de omslag van het matras wasbaar? Dit vind ik ook een heel belangrijk punt. Het is toch wel erg fijn om zo af en toe de omslag te laten stomen bij de stomerij en voor je gevoel een heel ‘nieuw’ bed in te stappen.

Voldoet mijn slaapdomein aan bovenstaande punten? Dan heb ik mijn perfecte matras gevonden. Eigenlijk had ik er niet zo snel bij stil gestaan dat het wel eens aan mijn matras kon liggen. Een matras kan toch niet zo achteruit gaan. Maar daar heb ik mij flink in vergist. Nachtrust is zo belangrijk voor een gezin met jonge kinderen. Je kunt genoeg uurtjes slapen maar de kwaliteit van de nachtrust is nog belangrijker en effectiever.

Nu ben ik toch benieuwd, hoelang doe jij ongeveer met een matras. En merk je ook dat het je nachtrust beïnvloed? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

 

# Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.