Gestopt met hormoonmedicatie | Hoe gaat het nu?

Ik heb al vaker op mijn blog vertelt dat ik sinds de geboorte van Sara hormonen slikte. Dit was om na mijn bevalling mijn hormonen stabiel te houden en dat de postnatale depressie zou uitblijven. Dat is in het verleden goed gelukt en ik ben altijd nog blij dat ik die medicatie toen had. Mijn lichaam was gewend aan de hoeveelheid hormonen die ik slikte en ik kon daar dus niet van de een op de andere dag mee stoppen. Dit moest ik langzaam stukje voor stukje afbouwen.

Mijlpaal

Twee weken geleden was het zover dat ik mijn medicatie had afgebouwd naar nul. Ik slik nu dus helemaal geen medicatie meer en het is eigenlijk best een mijlpaal na drie jaar deze hormonen te hebben geslikt. Ik merkte dat ik er ook echt aan toe was. Ik voelde mij niet meer goed onder deze medicatie. Mijn hormonen vlogen soms alle kanten uit. Dan was ik heel vrolijke en dan was ik weer zwaar chagrijnig of zelfs best depri. Ik vroeg mij al langere tijd af, of dit nu kwam omdat mijn hormonen zo uit balans waren of lag het misschien toch aan de medicatie. Ik kreeg deze hormonen echter niet voor mijn PMS maar voor mijn postnatale depressie. Ik wilde dus zo snel mogelijk mijn lichaam rust geven en hierdoor ook mijn hormoonbalans.

Hoe gaat het met mij?

Ik heb het gevoel dat ik na twee weken al kan zeggen dat het goed met mij gaat. Ik voel mij rustiger, niet zo opgejaagd en stressy, maar lekker in mijn vel. Het is heel fijn om dat te voelen. Mijn lichaam was na drie jaar hormonen slikken gewoon toe aan rust. De hormonen hebben in mijn tijd vlak na mijn bevalling heel goed geholpen, maar voor mijn PMS hielp het op een gegeven moment niet meer. Het gaf mij juist meer schommelingen in mijn hormoonbalans, en dat moet ik zeker niet hebben.

Wat doe ik nu om mijn klachten te verminderen?

De klachten voor mijn menstruatie blijven natuurlijk, maar ik merk wel dat ik ze goed onder controle kan houden met een gezonde leefstijl. Dus weinig suiker, twee tot drie keer per week sporten en veel groente en fruit. En niet te vergeten veel water drinken. Hier voel ik mijn goed bij en dat is voor mij geluk van het hoogste niveau.

Heb jij wel eens hormonen geslikt en hoe voelde jij je daar onder? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Comments

 1. Avatar Marieke says:

  Wat goed van je!
  Ik vond het al een verschil toen ik stopte met de pil.
  Het is fijn dat het er is maar het blijft troep.

  1. Patricia Patricia says:

   Ja ben er heel blij mee!! Op een gegeven voelt het niet meer goed. Het is idd chemische rommel!

 2. Fijn dat je je goed voelt zo zonder de hormonen! Zelf heb ik ze nooit hoeven slikken.

 3. Avatar Roelina says:

  Ik slikte eigenlijk alleen de pil… en was zo blij dat ik daarvan af was!? Wat hormonen al niet doen met je. Blij dat je je goed voelt.
  Roelina onlangs geplaatst…Peuters… made with love #4My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.