Haarverf van Action? Ik test het voor je uit!

Ja ik moet er toch echt aan geloven. Ik moet ongeveer om de acht weken wel mijn haar kleuren. Ik heb uitgroei en die is gewoon grijs. Ik ben nog vrij jong maar ik heb blijkbaar de genen van mijn mams. Zij was ook heel jong grijs. Nu vind ik om de acht weken een kappersbezoek wel wat prijzig. Gelukkig kan ik redelijk goed overweg met haarverf en kleur ik gemakkelijk mijn coupe in een veilige kleur. 

Ik was laatst bij Action en zag daar ook pakjes haarverf liggen. Ik gooide twee verpakkingen in mijn mandje om te testen. Mijn uitgroei was wel weer aan een opfrisbeurtje toe. Ik kocht deze haarverf voor €2.99 per pakje. Trouwens, als ik mijn haar verf, gebruik ik altijd twee verpakkingen. Ik verf nooit alleen mijn uitgroei. Ik heb het idee dat je dan echt kleurverschil ziet, maar misschien ligt dat aan mij.

Aan de slag

Zoals je ziet heeft mijn haar al een rode gloed. Ik verf mijn haar meestal mahonie. De Action haarverf is ook Mahonie nummer 3.6. Als ik op de verpakking kijk zie ik dat de dame op het doosje een vrij rode coupe heeft, maar ik weet uit ervaring dat je nooit van het resultaat op de verpakking moet uitgaan.

Ik maak de haarverf van beide verpakkingen klaar en heb uiteindelijk twee flesjes. Het is makkelijk in gebruik en alles zit er netjes bij. Haarverf, gebruiksaanwijzing, handschoenen en verzorging achteraf. Voordat ik begin smeer ik nog wat vaseline op mijn haargrens voor de vlekken.

Ik verdeel de haarverf van beide flesjes over mijn haar en meestal doe ik maar wat. Ik zorg wel dat de verf vooral goed bij mijn haargrens zit en zo gelijkmatig mogelijk verdeel. Als ik dat heb gedaan masseer ik het goed in en dek mijn hoofd af met aluminiumfolie.

Dit doe ik om de kleur intenser te maken. Deze wordt intenser doordat het gaat broeien op je hoofd en het goed warm kan worden. Hierdoor pakt de kleur beter. Ooit eens in de Libelle gelezen😉.

Even wachten

De kleur mag dertig minuten inwerken en ik kijk intussen ontspannen een aflevering van Greys Anatomy.

Na dertig minuten begeef ik mij naar de douche. Tijd om alles uit te spoelen. Eerst masseer ik nog even goed alles in, uiteraard met handschoenen aan. Daarna spoel ik de verf uit, net zo lang tot het water helder is. Dan gebruik ik beide verpakkingen conditioner die bij de haarverf zit. Mijn haar voelt na de verzorging nog niet heel zacht en ik gebruik nog een keer mijn eigen conditioner van Andrelon. Hierna voelt het verzorgd en zacht.

Resultaat

Ik ben heel blij met het resultaat. Het is zoals je ziet verre van rood en best wel donker, maar ik vind het eigenlijk wel mooi. Misschien als er nog wat highlights aan toegevoegt worden, het geheel iets warmer wordt. Dat heb ik zelf nog nooit gedaan en vind ik ook meer een werkje voor de kapper. Maar al met al voor €2.99 per pakje haarverf  valt het mij zeker niet tegen.

Verf jij wel eens zelf je haar en welke haarverf gebruik jij?

Liefs,

Patricia

Comments

 1. Mooi! Lijkt helemaal niet op de kleur van de verpakking! Ik kleur mijn haar nooit zelf ga altijd naar de kapper.
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…6 Tips om te besparen op je autoverzekeringMy Profile

  1. Patricia Patricia says:

   Ja kapper vind ik ook het beste en 1 keer in de zoveel tijd laat ik het weer heerlijk onder handen nemen bij de kapper. Maar deze haarverf is opzich prima. De kleur valt anders uit omdat ik al een donkere kleur eronder had.

 2. Avatar Cynthia says:

  Staat je goed!! Hoewel rood ook mooi staat. Ik verf mijn haren bijna nooit. Soms alleen blonde plukjes.

  1. Mommy Stories Mommy Stories says:

   Dank je wel, ik moet wel, iets met grijze haren 😉😉😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.