Persoonlijk

Hoe combineer ik het bloggen met mijn baan?

Ik blog nu bijna twee jaar en nog steeds vind ik het ontzettend leuk. Het is een hobby,  maar natuurlijk is het mijn droom om ooit van mijn hobby mijn werk te kunnen maken. Ik ben daar nog niet, puur omdat ik ook te weinig tijd heb. Dat heb ik al vaker benoemd.  Mijn tijd is spaarzaam met twee kleine kids waarvan 1 er nog thuis is.

Bloggen naast baan

Ik heb een parttime baan waar ik erg van houd. Ik werk in de Catering en doe dat met veel plezier. Ik houd van koken en nieuwe dingen proberen. Als ik ergens mijn ei in kwijt kan is het op mijn werk. Ook het stukje gastvrouw spelen komt altijd in mij naar boven op mijn werk, plus dat ik de combinatie werk en moederschap heel fijn vind.

Planning

De dagen dat ik werk zijn Dinsdag, Woensdag en Donderdag. Mijn werktijden zijn van 9 uur tot 15 uur. Dat betekent dat ik best veel vrije tijd over hou, zou je zeggen. Toch is dat niet het geval. Mijn dagen zijn altijd vol gepland.  Ik haal vanuit mijn werk meteen de kids op uit school en opvang. Die vragen direct mijn aandacht en die geef ik ze ook. Gezellig een kopje thee met wat lekkers.  Dan gaat het huishouden ook weer draaien en moet er gekookt worden. Het bloggen zit er op die dagen gewoon niet in.

Ik ben het meest productief in de ochtend. Dus ik blog het liefste op Maandag en Vrijdag. Mijn ‘vrije’ dagen. Maar ook moeten dan de weekboodschappen worden gedaan. Onderwerpen verzinnen gaat eigenlijk de hele week door. Ook als ik op mijn werk aanwezig ben. Of als ik in bed lig. Als ik een onderwerp heb verzonnen maak ik een opzetje in de WordPress app. Super handig want je vergeet je onderwerp ook niet zo snel. Ik werk de artikelen uit op Maandag en Vrijdag. Ik plan de artikelen in op de vaste dagen. Hoewel ik daar de laatste tijd nog wel eens van kan afwijken. Toch probeer ik altijd drie artikelen online te zetten per week.

Meer structuur

Het bijhouden van de mail en alle randzaken er omheen doe ik meestal tussendoor. Als Sara over 1.5 jaar ook op school zit, is het de bedoeling dat er wel echt meer structuur in zit. Ik ben super trots dat ik al met bedrijven heb mogen samenwerken. Het geeft mij alleen maar meer positieve energie om door te gaan.

Hoe deel jij je tijd in wat betreft je blog en je baan? Ik ben heel benieuwd? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

8 Reacties

 1. Avatar

  Herkenbaar! Hier twee kleine kids thuis en een puber met gebruiksaanwijzing. Ik heb mijn blog gekoppeld aan mijn tekstbureau en vind het daarom wel belangrijk zo vaak mogelijk een blog online te zetten. Maar af en toe is het zoeken naar tijd…

  1. Patricia

   Ja soms zou ik willen dat er meer uren in een dag zaten😉. Maar bloggen moet ook leuk blijven en zo hou ik dat het beste in stand. Wel handig dat je blog gekoppeld is aan je tekstbureau. Een goede stok achter de deur zeg maar!

 2. Avatar

  Het is wel heel herkenbaar. Ik werk dezelfde dagen als jij. Althans nog wel.
  En ik vind het soms ook lastig om de tijd te vinden. Ik probeer zoveel mogelijk tussendoor te doen. Als de kinderen bijvoorbeeld lekker spelen of de jongste slaapt en de oudste op de ipad bezig is. Daarnaast blog ik ‘s avonds. Of tijdens lange autoritten in de wordpress app.

  1. Patricia

   Ja tussendoor is bij mij ook vaak het geval. Soms loopt een planning weer heel anders met kleine kindjes.

 3. Avatar

  Ik heb al grote kinderen. Als ik vrij ben, of thuis kom van werk, flans ik zo een post in elkaar. Schrijven is mijn passie, en ik heb altijd inspiratie. Xxx

  1. Patricia

   Leuk om te lezen dat het je passie is. Dat is bij mij ook zeker het geval. Hoe groter de kinderen, hoe makkelijker de planning😉

 4. Avatar

  haha, niet… ik werk 4,5 dag in de week en heb 2 kleine kids (thuis). Bloggen doe ik in de avonduren. ik vind het leuk dat houdt me op de been… maar het is geen kattepis.

  1. Patricia

   Haha nee het is zeker geen kattenpis. Maar omdat het zo leuk is gaan we lekker door zo! Ik blog zo af en toe ook in de avonduren hoewel ik bank hangen dan ook ontzettend fijn vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.