Hoe creëer je een fijne plek om tot rust te komen/mediteren?

Hoe creëer je een fijne plek om tot rust te komen/mediteren?

Vandaag is de eerste dag dat ik start met de 21 dagen meditatie challenge van Deepak Chopra. Lees even mijn vorige artikel als je hier meer van wilt weten en/of ook mee wilt doen. Om deze challenge te doen is het natuurlijk fijn om je terug te kunnen trekken op een rustgevende plek. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je een rustgevende plek creëert om even tot je zelf te komen.

Hoe creëer je een fijne plek om tot rust te komen/mediteren?

Om te kunnen mediteren is het fijn als je je even kunt terugtrekken. Mediteer op een moment wanneer dit ook echt kan. Dus bijvoorbeeld niet met je kinderen beneden voor de tv. Ze kunnen elk moment je kamer binnenlopen en je kunt je niet totaal overgeven aan het moment. Voor mij is het ideale moment in de avond. Als de kinderen op bed liggen. Zo val ik daarna ook heerlijk in slaap.

Je kunt natuurlijk mediteren waar je wilt maar het is ook fijn om je eigen plek te creëren. Met voorbeelden van Pinterest ga ik je laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om een rustgevend plekje voor je zelf te maken. Zorg dat je in ieder geval een hoekje vrij maakt in je slaapkamer of wie weet heb je wel een aparte kamer. En dan kun je het naar eigen smaak inrichten.

Kussens

Kussens geven jouw hoekje een gevoel van veiligheid en ontspanning. Het gevoel dat het jouw hoekje is waar je heerlijk in kunt wegdromen en wegzakken mocht je dit willen. Kussens zijn ook fijn om bijvoorbeeld een juiste houding aan te nemen of in je rug te leggen als je niet lekker zit of ligt. Belangrijk is dat jij kunt ontspannen, in welke houding dan ook. Je kunt hier ook een meditatiekussen voor aanschaffen. Maar gewone kussens doen ook zeker goed hun werk.

Planten

Planten geven ook een rustgevende uitstraling. Het geeft het gevoel van in de natuur zijn. En van natuur en groen om ons heen worden we rustig. Je kunt je plek inrichten met zoveel planten als je wilt. Ook nog eens super hip zo’n urban jungle interieur.

 

Kaarsen en waxinehouders

Zoals je ziet hoeft een hoek niet heel groot te zijn om het gezellig te maken. Maar gebruik de juiste materialen en stoffen om je hoek rust uit te laten stralen. Dit kun je bereiken door waxinelichtjes aan te steken tijdens je mediatie of lampjes met een softtone te branden. Ook zijn mooie kandelaars of windlichten een goede optie. Kijk uiteraard wel goed uit en zorg dat ze stevig staan en niet kunnen omvallen. Je hebt ten slotte je ogen dicht tijdens het mediteren.

 

Natuurlijke materialen en kleden

Materialen en kleden met een rustgevende kleur en het gevoel geven dat ze zo uit de natuur komen. Ook dit geeft een bepaald gevoel van kalmte en rust. Ik vind sowieso te veel spullen en rommel om mij heen heel veel onrust geven. Het lijkt wel of ik er steeds minder goed tegen kan.  Ik neig soms echt een beetje naar een minimalisatie.  Wie weet ga ik daar wel meer mee doen. Soms alleen lastig met twee jonge kinderen 😉

Nog meer tips om te mediteren

Je kunt natuurlijk een yogamat neerleggen en daar je meditaties op doen. Heb je geen apart hoekje dan kun je ook mediteren in je bed of op een stoel.  Het uitgangspunt blijft, zolang jij maar kunt ontspannen. Zorg uiteraard dat je niet gestoord kunt worden. Plan een tijdsblok in wanneer jij wilt mediteren. Als je dit niet doet ben je snel geneigd om toch maar op die bank te blijven hangen voor een uitgebreide bingewatchsessie. Is natuurlijk ook niet verkeerd en kan heel ontspannen zijn. Maar om echt die innerlijke rust te vinden, is ook wel een klein beetje dicipline nodig. Wees lief voor jezelf en oordeel niet als het een keer niet lukt of gaat zoals je wilt. Je gaat de volgende dag gewoon weer verder.

Heb jij een hoekje in je huis waar je tot rust kan komen? Welke plek is dat? Ik ben benieuwd, laat het hieronder achter in de comments.

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.