Hoe verdien ik een extra centje met mijn blog?

Er zijn natuurlijk al heel veel artikelen over dit onderwerp geschreven. Ik vind het altijd super handig om deze posts te lezen. Uiteindelijk is het mijn droom om van mijn blog mijn bedrijf te kunnen maken. Nu ik op dit moment geen baan heb komt die droom natuurlijk dichter bij dan ooit. Maar goed ik moet ook realistisch blijven. Een blog laten groeien en er uiteindelijk van te leven is niet voor iedereen weggelegd. Het kost nou eenmaal erg veel tijd en energie. Maar je kunt je zelf natuurlijk wel alvast een handje helpen. Vandaar dat ik de tips van medebloggers ook zo fijn vind. Vandaag wil ik je vertellen wat ik persoonlijk al gedaan heb om een extra centje te verdienen met mijn blog. En ook welke stappen ik nog wil ondernemen.

Welke stappen heb ik ondernomen?

Ik heb mij onder anderen ingeschreven bij verschillende blognetwerken. Er zijn er een hele hoop en ik kwam een heel mooi lijstje tegen op de blog van Nicole. Ik heb mijn onder anderen ingeschreven op Blogsociety. Ik denk dat de meeste bloggers wel aangemeld zijn op dit platform. Nu is Blogsociety sinds kort helemaal vernieuwd en krijg je ook opdrachten in je mailbox. Aan jouw de keuze of je de opdracht aanneemt of niet. Ben je geïnteresseerd dan kun je een mail terug sturen. Blogsociety wil wel graag blogs vaak met minimaal 5000 unieke bezoekers is mijn ervaring. Nu ben ik nog niet zo groot en dat is dan soms wel jammer. Ik heb via Blogsociety nu twee samenwerkingen mogen doen.

Ook ben ik aangemeld bij Blogbrains. Ik zag een keer een artikel voorbij komen met daarin de gehele uitleg over dit blogplatform. Ik was gelijk enthousiast. Klik hier voor het artikel. Kort samengevat kies je ook hier zelf je opdracht uit. Je ontvangt een pitch voor een mogelijke opdracht. Als het bij je blog past kun reageren en uitleggen waarom jij voor die opdracht wil schrijven. Als er meer inschrijvingen zijn wordt er een selectie gemaakt van de bloggers. Het is dus geen garantie dat je ook voor de opdracht kunt schrijven als je pitcht. Daar moest ik in het begin wel even aan wennen. Ik heb tot nu toe een betaalde opdracht mogen doen voor Blogbrains en er komt een hele leuke opdracht aan.

Ik heb mij sinds kort aangemeld bij bloggerslijst.nl. Ik kan hier eigenlijk nog niet zo veel over vertellen omdat nog maar een week aangemeld ben. Ik ben benieuwd of hier samenwerkingen uit gaan voortvloeien.

Het benaderen van bedrijven

Ook daar heb ik al een extra centje mee mogen verdienen. Ik heb al wat toffe samenwerkingen gedaan met bedrijven en dat maakte mij voor de eerste keer natuurlijk super trots. Tot nu toe hebben de bedrijven mij benaderd. Ik wil in de toekomst ook wat meer bedrijven gaan benaderen omdat ik er een paar in mijn hoofd heb zitten waar ik super graag mee zou willen samenwerken.

Affiliate Marketing

Hier ben ik nog niet zo in thuis. Ik wil mij hier graag in gaan verdiepen. Ik heb mij in het verleden een keer ingeschreven op Linkpizza. Maar ik had nog geen statistieken via Google Analytics en dus kon die inschrijving niet door gaan. Hoe is jouw ervaring met Linkpizza? Heb je ook ervaring met anderen affiliate netwerken? Ik ben benieuwd want ik denk dat hier best iets uit te halen is voor mij en mijn blog.

Wat voor mij voorop blijft staan is het plezier dat ik heb aan het bloggen. Want heb je dat niet, dan ga je het ook niet volhouden als blogger. Het extra zakcentje is nu een leuke bijkomstigheid, zeker nu ik zonder baan zit. We gaan zien hoe de toekomst zich gaat vormen. Ik heb ondertussen wel voor ogen hoe die toekomst op werkgebied er uit mag komen te zien. Hier gaan we voor!!!

Voor de bloggers, ben jij ook aangemeld op verschillende blogplatforms en wat zijn jouw ervaringen? Laat het weten in de comments.

Liefs,

Patricia

 

 Bron Afbeelding: Pixabay 

Comments

 1. Malou says:

  Affiliatie werkt hier ook nog niet zo super helaas.

  1. Patricia Patricia says:

   Ja er kan nogal wat tijd overheen gaan voordat je er ook echt wat mee verdiend, las ik in verschillende artikelen. Ik ben benieuwd wat het gaat doen.

 2. Gera says:

  Affiliatie hangt natuurlijk heel erg af van jouw volgers. Zijn ze bereid iets aan te schaffen omdat jij er lyrisch over bent? Hoe groter je blog, hoe meer inkomsten…Ik ben wel ingeschreven bij Linkpizza. Vooral omdat het zo handig werkt.

 3. Jordi Bron says:

  Hoi Patricia,

  Leuk om te lezen dat je zo actief bent met je blog. Heb je ook al eens gekeken naar Hulc.nl? Dat kan ook zeker nuttig zijn voor je.

  1. Patricia Patricia says:

   Dank je wel Jordi, hier ga ik zeker even naar kijken😊

 4. Roelina says:

  Aangemeld bij platforms en linkpizza. Die laatste is voor mij nog een grijs gebied. Van die platforms haal ik ook nog niks uit. Ik focus mij meer op persbureaus, die benader ik na het ontvangen van een interessant persbericht. Plus daarnaast word ik steeds beter gevonden in google en dus ook door bedrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.