Hoe vieren wij Sinterklaas en Kerst in ons gezin?

Nu de feestdagen in aantocht zijn leek het me leuk om te vertellen hoe het er bij ons gezin aan toe gaat. Eigenlijk vallen de feestdagen niet zo gunstig voor ons, want we hebben ook nog best wat verjaardagen tussendoor. Maar uiteraard vieren wij het sinterklaasfeest uitgebreid met de kinderen. Zo gezellig!!!

Sint en cadeaus

Het sinterklaasfeest is het enige feest dat wij vieren met cadeaus. Dat hoort er bij en zo vierde ik het vroeger ook. Een grote jute zak met veel cadeaus veel pepernoten en gezellige sinterklaasmuziek. Natuurlijk geven we ook kleinigheidjes en niet alleen maar hele dure cadeaus. Ik duik ook gerust de Action of kruidvat in. Tegenwoordig staat daar ook gewoon merkspeelgoed en het scheelt toch weer. 

Lars en Sara mogen ook allebei wat dingetjes uitzoeken uit het speelgoedboek voor op het verlanglijstje.  Dus er zitten ook voor beide kinderen twee cadeaus bij die ze echt graag willen hebben. Pakjesavond vieren wij op de datum zelf en lekker met  z’n vieren. Ik vind Sinterklaas persoonlijk wel minder leuk worden door alle heisa er omheen. Het beïnvloed gewoon de sfeer van het feest. Maar al met al gaan we er toch weer een gezellig kinderfeest van maken. We laten ons niet kennen.

Kerst en gezelligheid

Als Sint weer het land uit is begint de kerstdrukte. En van die drukte kan ik erg genieten. Wij kopen geen cadeaus met Kerst. Het draait bij ons puur om gezelligheid en samenzijn met familie en vrienden. Ook kan ik de foute kerstmuziek van Sky radio erg waarderen. Ik bler wel mee hoor met Mariah ook al hoor ik die nummers dertig keer. Het ademt gezelligheid. En dan heb ik het nog niet gehad over de kerstboom en al die mooie glinsterende kerstversiering in huis. Het is voor mij echt ‘The most wonderful time of the year”.

We gaan meestal een kerstdag naar ouders en schoonouders en dit jaar hebben we op tweede kerstdag een heuse winterbbq op de planning. Dit hebben wij vorig jaar ook gedaan en was heel geslaagd.

Wat ik wel heel fijn zou vinden; mag het gelijk zomer zijn na de feestdagen? Want dan is het wel weer gedaan met de winter.😉.

Wat zijn jouw plannen met Sint en Kerst? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.