Hoe vullen wij dit jaar de feestdagen in?

We zitten er midden in. Zo vlak voor de december maand is de drukte in volle gang. Ik vind het reuze gezellig hoor maar ook een drukke tijd en ik kan het zeker merken aan de kinderen. Die stuiteren nog net niet door de kamer heen. Ze worden op school natuurlijk lekker beïnvloed met het Sinterklaas virus. Alleen maar heel erg leuk hoor en je zal mij er niet over horen. Maar daardoor zijn ze iets meer aanwezig zeg maar. In dit artikel vertel ik je hoe wij dit jaar de Sint -en Kerstdagen doorbrengen. Lees je gezellig mee?

Sinterklaas feest bijna zover

Op dit moment leven we natuurlijk met z’n allen naar Sinterklaas toe. Het feest der feesten en zeker voor de kinderen. Lars zit helemaal in het Sinterklaas journaal. Bij Sara is dat nog wat minder maar ook zij krijgt genoeg mee van de goedheiligman en zijn pieten. Ook op school leeft dit feest en worden de kinderen helemaal meegenomen in het verhaal. Ik vind het zo mooi om te zien hoe Lars en Sara er helemaal in op gaan. Het gevoel wat een kind heeft bij dit feest is toch magisch om te zien. Ik had dat gevoel zelf vroeger ook. Er was alleen nog geen Sinterklaas journaal. Ik keek altijd naar Bart Peeters in ‘Dag Sinterklaas’ Ken je dat nog van vroeger?

Dit jaar vieren wij pakjesavond op de 5 December. De kinderen vieren die dag ook Sinterklaas op school en in de avond vieren wij het gezellig met z’n viertjes. Uiteraard komt daar lekker snoepgoed en chocolademelk bij en heel veel sinterklaasliedjes. De favoriet van Lars en Sara is op dit moment ‘Zwarte piet ging uit fietsen’. Wat is bij jullie het favoriete sinterklaasliedje in huis?

Lees ook: Hoe vieren wij Sinterklaas en Kerst in ons gezin

Kerst en familie

Kerst wordt dit jaar toch weer even anders als andere afgelopen jaren. Dit komt omdat ik weer in de Horeca werk. En dus werk ik dit jaar sowieso een kerstdag. Waarschijnlijk wordt dit tweede Kerstdag. We eten dan wel met het personeel een kerstdiner op de zaak en dat is dan ook wel weer heel gezellig. Ik ben dus niet zielig dat ik met Kerst moet werken. En ik ben het ook wel redelijk gewend want vroeger werkte ik altijd de hele kerst door. Dat wordt wel anders als je een gezin hebt. Dan liggen de prioriteiten toch even anders.

Op Kerstavond en eerste Kerstdag ben ik lekker vrij en gaan we ook uitgebreid genieten van elkaar en lekker eten. Op Kerstavond zijn de plannen om naar mijn schoonouders te gaan. Gezellig borrelen en lekkere hapjes. Niet een uitgebreid diner want dat is voor de kinderen ook niet leuk. Meestal nemen we allemaal wel wat lekkers mee.

Op eerste Kerstdag blijven we lekker thuis met het gezin. We koken voor onszelf drie gangen en voor de kindjes zetten we een gourmetstel neer. Ze vinden dat helemaal fantastisch om zelf hun dingetjes te bakken. Voor de rest kijken we lekker veel foute kerstfilms en doen we misschien nog een leuk familiespel. Hopelijk ligt er dan net zoveel sneeuw als op de foto hierboven. Wij doen overigens de meeste cadeaus op 5 december. En met kerst leg ik wel een paar pakjes onder de kerstboom. Anders staat het ook zo ongezellig. Maar de meeste cadeaus dus op pakjesavond. Als de kinderen niet meer geloven vind ik het toch wel leuker om de cadeaus onder de kerstboom te leggen. Maar dat zien we tegen die tijd wel. Voorlopig bonzen Sint en Piet nog even lekker hard op het raam.

Hoe ziet jouw decembermaand eruit? En geniet je ervan of ervaar je juist stress door al die drukte? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.