Persoonlijk

Hoe ziet onze avondroutine eruit….

Working momlife met kleine kindjes betekent een dagelijks druk programma. De dag begint meteen met veel dingen die moeten gebeuren. In een eerder artikel deelde ik al eens onze ochtend routine. In dit artikel is onze avond routine aan de beurt. Kijk en lees je gezellig mee?

Laten we een random dag uit de week kiezen. De dinsdag is meestal een dag dat er veel verplichtingen zijn. De kindjes moeten naar school en Pascal en ik werken allebei op Dinsdag. De kindjes worden om drie uur opgehaald door opa en oma uit school. Als Pascal uit zijn werk komt begint onze avond routine.

Pascal is om vijf uur klaar met werken en meestal om kwart over vijf thuis. Opa en oma gaan naar huis en Pascal begint met het avondeten. We proberen het eten meestal de dag ervoor klaar te zetten maar soms lukt dat ook niet. Meestal is het een eenpansmaaltijd zoals pasta of rijst.  Pascal dekt de tafel en wacht tot ik thuis ben. Ik ben op dinsdag om 18 uur klaar met werken. Ik ben om kwart over zes thuis en na wat innige knuffels met mijn kids zitten we om half zeven aan tafel. Later als de andere dagen want dan eten we vaak om half zes al.

Meestal ziet de tafel er zo uit na het eten. Pascal doet meestal even een tukkie na het eten. De kindjes mogen nog een half uurtje tv kijken. In de tussentijd ruim ik de keuken en kamer op.

Daarna ziet het er weer zo uit. Om zeven uur is het tijd om naar bedje te gaan voor de kinderen. Ik ga met ze naar boven en zet ze nog even onder de douche. Dit doen wij om de dag. Daarna lekker de voorverwarmde pyjama’s aan. Ik leg ze altijd even op de verwarming van te voren. En natuurlijk haren kammen en tanden poetsen.

Voorlezen en naar bedje

Daarna is het leestijd. We lezen in het grote bed van ons gezellig uit Spekkie en Sproet. Ook Sara vind deze boekjes heel leuk. Meestal lees ik twee hoofdstukjes.

Daarna mogen de kindjes hard papa roepen en die doet dan altijd nog een gek spelletje met ze. Daarna leggen Pascal en ik de kindjes samen in bed. Nog even flink knuffelen en dan is het tijd om te slapen met natuurlijk Sam de slaaptrainer.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen op tijd liggen. Niet hebben alleen zij veel slaap nodig, maar ook wij zijn dan gewoon toe aan rust en tijd voor ons zelf. Heerlijk de rust die dan heerst in huis en je even kunt doen wat je wilt. Tijd voor Netflix of een lekker warm bad! Voordat ik ga slapen geef ik de kindjes altijd nog een knuffel en een kus. Zo lief hoe ze dan liggen in hun bedje!

Hoe ziet jouw avond routine eruit? Lijkt het een beetje op die van ons? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.