Persoonlijk

Hulpouder op school? Niks voor mij dacht ik!

Een nieuwe mijlpaal is bereikt, je kind zit op de basisschool. Natuurlijk is dat een hele mooie stap en voor je kind een hele spannende stap. Het basisschoolleven is een apart leven op zich. Zoals in de hitserie ‘De luizenmoeder’ is het wat overtrokken, maar toch zit er zeker een kern van waarheid in. Je ontdekt als ouder ook allemaal nieuwe dingen. Er komt ineens een waslijst aan nieuwe nummers in je telefoon van alle papa’s en mama’s van alle vriendjes en vriendinnetjes waar natuurlijk gespeeld moet worden en van het wassen van een luizenzak kijk je ook al niet meer op.

Op een gegeven moment kun je er ook niet meer omheen. Er wordt aan je gevraagd of je een keertje wilt helpen op school. In het eerste jaar dat Lars op school zat ben ik de dans nog redelijk ontsprongen. Ik had gewoon niet zo veel met het basisschoolleventje. Tja.. Lars zit er op en ik haal en breng hem en dat was het wel zo’n beetje voor mij. Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk had ik interesse hoe mijn zoon het deed op school en was ik enthousiast over elke verftekening die hij mee naar huis kreeg, maar meegaan op schoolreisje zag ik mezelf niet zo snel doen.

Toen Lars in groep twee zat raakte ik toch steeds meer thuis in het basisschool leventje. Lars had zijn vaste clubje vriendjes en vriendinnetjes en met de ouders raak je ook steeds meer vertrouwd. Ook de leraar leer je beter kennen. Toen ik mijn baan kwijt raakte werd er een paar weken later aan mij gevraagd of ik misschien luizenmoeder wilde worden. Ze zaten omhoog en ik dacht ach waarom ook niet. Ik zat toch thuis en had immers tijd genoeg. Kom maar op met al die kleuterkoppie’s.

Toen was ik luizenmoeder…

Welkom in de wereld van de hulpouder. Toen ik eenmaal luizenmoeder was, werd er ook aan mij gevraagd of ik wilde rijden naar een uitje van de kleuters. Ja hoor, ook dat heb ik gedaan. Ik zag er best tegenop al die gillende en krijsende kleuters op je achterbank maar achteraf was het eigenlijk heel gezellig. Van een beetje koffie drinken en kletsen wordt je niet slechter en je kind plezier zien hebben staat natuurlijk bovenaan.

Aanstaande Vrijdag gaat Lars op schoolreis. Ja hoor….. deze mama gaat gewoon mee op schoolreis. Dit had je mij een jaar geleden niet hoeven vertellen want dan had ik je vierkant uitgelachen. Lars vindt het overigens fantastisch als ik meehelp op zijn school. Hij is trots en zegt mij heel vaak dat hij het zo gezellig vindt dat ik meega op schoolreis. Dat is natuurlijk super lief en fijn om te horen en ook belangrijk voor je kind. Je laat zien dat je echt interesse toont in zijn school en dus ook in hem. Ik ben dus erg van mening veranderd en vind het nu alleen maar leuk om mee te helpen op school. Alhoewel,… ik houd natuurlijk wel mijn voorkeuren. Het wassen van de duplo laat ik graag aan een andere ouder over ;-)…

Ben jij wel eens hulpouder op de basisschool van je kind? Praat mee in de comments. Ik ben benieuwd.

Liefs,

Patricia

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Avatar

  Ik ben het ook wel eens geweest, maar het was niet mijn hobby. En ik zocht het ook niet actief op.

 2. Mommy Stories

  Nee het is ook niet mijn hobby hoor, maar leuker dan ik dacht. En ik doe het ook metendeel voor mijn zoon. Het schoolreisje was overigens heel gezellig😃
  Mommy Stories onlangs geplaatst…Het leed dat PMS heet | Hoe overleef ik die maandelijkse ellende…My Profile

 3. Avatar

  hier geen hulpmoeder, ik werk gewoonweg te veel daarvoor. Gisteren was de eerste schoolreis van zoonlief, ik had meegekund maar moest helaas werken. Zou het nml best willen.
  Roelina onlangs geplaatst…Spiderman uitnodiging voor een spiderman thema kinderfeestjeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.