Beauty

Ik ging naar de kapper, curly hair i don’t care

Misschien zag je op Instagram voorbij komen dat ik mijn kapsel helemaal zat was. Die pony die ik nu ondertussen al weer meer dan twee jaar heb. Het stijlen van mijn haar om de dag ging mij ook tegenstaan. En ik kreeg steeds vaker de vraag, waarom laat je je natuurlijke krul niet terugkomen? En tja waarom ook niet? Mijn haar is nu iets langer dan vroeger en wie weet valt daardoor het model heel anders.

Toen Lars nog een baby was had ik ook zo’n periode dat ik klaar was met het lang stijlen van mijn haar. Je wil in de ochtend toch wat vlotter klaar zijn en niet nog een half uur voor de spiegel staan. Ik had toen ook mijn natuurlijk krul maar dan in een korte bob versie. Eigenlijk gaf ik mijn krullen toen veel te weinig aandacht. Ik waste het sowieso elke dag en in de ochtend deed ik er wat mousse in en liet het opdrogen aan de buitenlucht.

What was i thinking? Dit is not done voor krullen. Dit resulteerde in een gigantische pluizenbol elke dag en ik was nooit tevreden met hoe mijn krullen vielen. Ook werd door de mouse mijn haar heel hard en dat voelde niet fijn. Dit was ook de reden dat ik na een jaar weer overging op stijl haar. Tot op heden eigenlijk. Want de manier hoe je je krullen styled, heeft heel veel invloed op de manier hoe je krullen vallen. Ik ga het dus anders aanpakken met mijn krullenbos.

Curly hair, i don’t care

De bedoeling is dat mijn krullen niet meer mogen pluizen en het klinkt raar maar hoe vetter je haar hoe beter de krul valt en dus ook minder pluist. Ik ga mijn haar dus minder wassen. De kapper zei dat één keer in de week prima is. Ik moet daar wel even aan wennen. Maar hey, alles voor een mooie krullenbos.

Welke stylingsproducten?

Ik moet dus ook mijn stylingsproducten gaan aanpassen. Ik heb gekozen voor stylingsproducten van het huismerk van Etos #nospon. Ik heb deze nog niet eerder gebruikt en ik ben benieuwd hoe deze bevallen. Misschien volgt er nog wel een review. Werken deze producten niet voor mijn haar, dan kan ik altijd nog overgaan op duurdere stylingsproducten. Heeft iemand misschien een tip? Laat het mij weten.

 

Ook borstel ik mijn haar zo min mogelijk en kam ik vanaf nu mijn haar alleen nog maar met een grove kam. Het liefst helemaal niet en probeer ik zoveel mogelijk mijn krullen erin te knijpen om het zo in model te krijgen. Als ik het wel gewassen heb die ene keer in de week, droog ik mijn haar met een t-shirt. Ik heb gelezen dat dit trucje ook pluizen tegen gaat. Ik ben heel benieuwd of dit werkt. Ik kan mij er wel iets bij voorstellen want een ruwe handdoek kan nooit goed zijn tegen pluis.

Ook wil ik proberen om mijn haar alleen nog maar te wassen met conditioner en niet meer met shampoo. Dit is geen advies van de kapper maar ook dit heb ik ergens gelezen en dit lijkt mij ook in het voordeel voor mijn krullen. Na het wassen doe ik een beetje haarolie en haarserum in mijn haarpunten en droog ik mijn haar met de diffuser. Hierdoor komt mijn natuurlijk krul naar boven. De dagen erna hoef ik dan alleen nog maar mijn haar in de ochtend in model te knijpen met eventueel wat serum en olie. Dit is het resultaat van de kapper.

 

Ik ben heel blij met mijn natuurlijke krullenbos en ook heel benieuwd hoe mijn krullen gaan vallen vanaf nu. Ik neem jullie zeker mee via Instagam. Heb jij nog een aanvullende tip om mijn krullen zo mooi mogelijk te houden? Laat het hieronder weten in de comments.

Liefs,

Patricia

PS. Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Youtube?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.