Persoonlijk

Ik vertel mijn tandarts dat ik PMS heb…..

Ik bracht vandaag mijn tandarts weer eens een bezoekje. Lars ging gezellig mee. Alles werd gecheckt en was oké. Schone tanden geen gaatjes en vooral zo doorgaan. En wat was deze mama super trots op haar zoon. Want hij deed het super goed zonder maar een moment bang te zijn. 

Hij vroeg mij of ik nog rookte want dat heeft natuurlijk ook invloed op je gebit.  Ja ik geef eerlijk toe een half jaar geleden rookte ik zo af en toe nog wel eens een sigaret. Als ik mij weer eens belabberd of gestresst voelde, kon mij dat ontspannen. Het was misschien 1 sigaret per dag. Ik weet dat het nergens op slaat en het mijn hormoonbalans juist op zijn kop zet maar dat terzijde.

Awkward moment

Ik vertelde eerlijk dat ik nu al twee weken geen pakje sigaretten had gekocht en in mijn eerlijkheid vertelde ik ook dat ik PMS heb. En dat ik daardoor ook met mijn suiker ben ga minderen. Het was een awkward moment. Hij keek heel verbaast dat ik hem dat vertelde. Ook keek hij verontwaardigd naar zijn assistente.  En hakkelde een soort van terug; ” uuh ja dat kan natuurlijk !”

Waarom kan ik niet eerlijk zijn?

Waarom voelt mijn tandarts plaatsvervangende schaamte? Waarom kan ik niet gewoon eerlijk vertellen dat ik last heb van PMS klachten? Ik voel me gelijk niet prettig en denk, laat maar. Het blijkt maar weer wat voor taboe er op dit onderwerp rust en er zo weinig over bekend is. Maar zo open ik wil zijn op mijn blog, wil ik dat ook naar andere mensen zijn. Dus als ik last heb van heftige PMS? Dan vertel ik dat en stop ik het niet weg. Misschien was het een heel awkward moment bij mijn tandarts, maar ik was het wel lekker kwijt in mijn hoofd. Opgeruimd staat netjes….

Heb jij wel eens zo’n situatie meegemaakt? En wat was jouw meest awkward moment?

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Avatar

  Raar he, dat we daar niet openlijk over praten. het is toch een heel normaal verschijnsel? Ik heb momenteel ook erge last van PMS, zeg maar 23 dagen lang… kan het ook alleen maar bij vriendinnen kwijt. Dus: I feel you’ 🙂

  1. Patricia

   Ja het is een normaal verschijnsel maar toch taboe blijkbaar. Wat naar dat je er ook last van hebt. En dan ook zo lang pfff … hoop dat je je snel weer lekker in je vel voelt😙. Ik moet zeggen dat bij mij het suiker minderen al heel goed helpt. Heb minder last van stemmingswisselingen….

 2. Avatar

  Tandartsen zijn robots, echt. Zij begrijpen dat soort zaken serieus niet. Maar blijf lekker open wanneer je dat wilt. Bij de juiste luisteraars land het wél.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.