Ik word onzeker als mama…..

Ik word onzeker als mama…..

Een tijd geleden heb ik verteld dat Lars nog niet helemaal zindelijk is. Tenminste dat is hij wel, dat is nu juist het hele euvel. Lars wil niet op de wc poepen. Ik dacht eigenlijk dat het voor zijn vijfde verjaardag wel gebeurd zou zijn maar niets is minder waar.

Ik wilde er eigenlijk niet te veel aandacht aan geven en ik dacht het gebeurd vast wel vanzelf. Het is niet dat hij het niet onder controle heeft. Dat gaat juist harstikke goed. Hij heeft een vaste tijd dat hij moet. Altijd na school.  Hij weet precies wanneer hij om een luier moet vragen. Maar dat is het nu juist , die luier. Die verdomde luier. Ik weet dat kinderen slim zijn en zolang ik hem die luier geef ik het misschien wel in stand hou. In dit geval heeft Lars de regie in handen. Maar ik kan die luier natuurlijk wel niet meer geven maar dan gaat hij het ophouden. En als hij gaat verstoppen zijn we nog verder van huis want dan krijgt hij angst voor het poepen.

Lars loopt nu twee maanden bij een bekken fysio. Op zich gaat dat wel goed. Ze willen hem graag helpen maar Lars is koppig en trekt echt zijn mond niet open als de mevrouw allemaal vragen aan hem stelt. Op de tweede afspraak, moest die betreffende mevrouw even in zijn buikje kijken met echoapparatuur. Ze wilden even kijken of alles goed was van binnen en of hij dus niet verstopt zat. Het was een groot drama. Lars ging door het lint. Hij krijste en gilde de hele boel bij elkaar. Oke mijn motto was, sommige dingen moeten nu eenmaal en ik probeerde hem met alle macht vast te houden zodat die mevrouw haar werk even kon doen. Het lukte mij niet om hem in bedwang te houden en uiteindelijk heb ik in overleg met de dame de strijd opgegeven. Een nul voor Lars.

We spraken af om nog even door te gaan met de luier. En dat hij in ieder geval ging zitten met de luier. Dat deed hij maar voor de rest vorderde het niet. Ineens zei Lars dat hij als hij vijf was geworden dat hij dan zonder luier op de wc ging poepen. Ik had nog wel mijn twijfels maar soms hebben kinderen ineens een ingeving en zijn ze er ineens aan toe. In de aanloop naar zijn vijfde verjaardag herhaalde ik het vaak. “Lars als je over een paar dagen vijf wordt krijg je geen luier meer.’ Ja mama ik weet het en ik doe het”. Gister was het dus zo ver. Toen ik Lars gister uit school haalde was hij sip en niet vrolijk. Ik vroeg wat er was en waarom hij zo sip was op zijn verjaardag. De aap kwam uit de mouw. “ik wil niet zonder luier en vind dat gewoon stom’. was zijn antwoord.

Ik heb in de eerste instantie volgehouden maar ben toch weer gezwicht voor die luier. Ik vind het een moeilijk ding. Nu heb ik dus weer een afspraak gemaakt met hem. Zaterdag is zijn verjaardagsfeest. Als dat feest is geweest dan is het echt klaar met de luiers. Dat weet hij en dat gaat gewoon zo gebeuren. Dus zondag gaat hij op de wc zonder luier.

Hij wil het niet stapje voor stapje. Dat hebben we allemaal al geprobeerd. Ik heb alles al geprobeerd. Van beloningssystemen tot aan de grabbelton. Hij vind het even leuk maar voor een kleinigheidje van de Action gaat onze vent echt niet zitten hoor op de wc. Ik word er best onzeker van als moeder. Doe ik het fout, ligt het aan mij. Heb ik hem veel te lang die luier gegeven? Moet ik niet strenger zijn? Het zijn allemaal vragen die in mijn hoofd spoken.

Ik vraag mensen ook om advies en iedereen heeft een ander advies. Sommige zeggen joh ooit gaat hij wel op de wc. Ja ooit , hallo hij is vijf. Ik heb in ieder geval nu voor mezelf voorgenomen om vanaf zondag echt geen luier meer te geven. En ik ben benieuwd hoe het dan verder gaat.

Hebben jullie wel eens zo’n zelfde situatie mee gemaakt?  Ik sta heel erg open voor tips en advies?

Laat het mij weten in de reacties.

XX Patries

 2 thoughts on “Ik word onzeker als mama…..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.