Food Lifestyle PMS en Hormonen

Japanse Tuna Bowl met toast van zoete aardappel

Zoals je misschien wel op mijn Instagram voorbij hebt zien komen ben ik bij Vivian Reijs geweest. Een hele inspirerende lezing over hormonen, leefstijl en gezonde voeding. Ik kan maar een ding zeggen, wat een inspirerende vrouw is dat. Ze heeft echt ontzettend veel kennis in huis en heb weer veel bijgeleerd. Ook dingen die ik in het dagelijks leven kan toepassen. Geïnspireerd door deze avond heb ik natuurlijk meteen zin om gezond te eten en er lekker mee aan de slag te gaan. Ik heb daarom meteen een heerlijk recept voor een Tuna Bow met een Japanse twist.

Japanse Tuna Bowl met toast van zoete aardappel

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn
  • 1 norivel
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 handje ijsbergsla
  • 1 el chiazaad
  • 1/2 avocado
  • 1 mespuntje spirulina
  • snufje  peper en zeezout

voor de dressing

  • 1/2 tl wasabi
  • 2 el griekse yoghurt

Toast van zoete aardappel

  • 1 zoete aardappel

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de komkommer, tomaat, avocado in kleine blokjes. Doe deze alvast in een grote kom waar je straks alles in gaat mengen.
  2. Snijd of breek het norivel in kleine stukjes en snijd de ijsbergsla in reepjes. Ik gebruik ongeveer een kwart van een hele krop sla.
  3. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met snufje peper en zeezout.
  4. Gooi het blikje tonijn in het vergiet en laat deze even uitlekken, ik heb tonijn op water gekozen maar je kunt ook voor zonnebloemolie of olijflolie gaan. Voor de hormonen is olijfolie de beste keuze.
  5. Maak intussen de dressing, dit doe je door de yoghurt even los te kloppen met een garde. Daarna voeg je de wasabi toe en proef tussendoor even goed of deze niet te pittig wordt. Breng eventueel nog wat op smaak met een klein beetje zout, dit heb ik overigens niet gedaan.
  6. Voeg de dressing bij de uitgelekte tonijn en roer dit even goed door. Zorg wel dat de tonijn echt goed is uitgelekt anders krijg je zo veel vocht in je salade en dat wil je niet.
  7. Voeg het tonijnmengsel weer bij de overige ingrediënten in de mengkom. En roer dit even goed door. Proef of je salade goed op smaak is en of er nog iets moet worden toegevoegd.
  8. Snijd de zoete aardappel in plakken en rooster deze in de broodrooster of grillpan. Beetje olijfolie en garneer bij de salade.
  9. Klaar om te genieten van je heerlijke Tuna Bowl met toast van zoete aardappel!

Geniet ervan!

Ga je dit recept proberen, tag mij @mommystories_nl of gebruik #mommystoriesfood

Fijn weekend 💜

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.