Beide kinderen op school, heerlijk rustig of toch wel moeilijk?

Over drie maandjes is het zover, dan gaat ook mijn jongste dochter naar de basisschool. Die vier jaar vanaf haar geboorte is voor mijn gevoel veel sneller gegaan dan bij Lars. Dat kan ook wel kloppen want je hebt het ook gewoon twee keer zo druk. Toch vind ik het ook wel een dubbel gevoel dat ze naar school gaat. Ik weet niet waar het vandaan komt maar het gevoel is er gewoon. 

Het is niet zo dat ik van nature zo’n jankerd ben maar ik denk persoonlijk dat ineens het besef binnen komt, dat je kinderen echt groter en zelfstandiger worden en dat moeders moet leren loslaten. En laat ik met dat loslaten nou net wat meer moeite hebben. Natuurlijk is dat goed en hoort dit bij de ontwikkeling maar het baby-peuter avontuur is dan echt over en komt ook niet meer terug. En dat laatste is denk waarom ik er een dubbel gevoel over heb. Niet meer in de ochtend je vrolijke peuter om je heen. Niet meer gezellig samen boodschapjes doen. Natuurlijk is het ook niet altijd even makkelijk met een baby of peuter om je heen maar wel heel gezellig. En wij zijn helemaal compleet dus een babyavontuur zit er ook niet meer in.

Meer vrije tijd

Natuurlijk komen er ook weer een hele hoop positieve dingen voor in de plaats. Zo krijg ik op Maandag, Donderdag en Vrijdag veel meer vrije tijd en dat vind ik dan ook wel weer heel erg lekker. Zo kan ik onverwacht gaan sporten als ik dat wil en hoef ik het niet allemaal van te voren in te plannen. Ook voor de blog wordt het wat makkelijker want ik kan de ochtenden gebruiken om lekker veel te doen en bijvoorbeeld afspraken te maken. Wil ik een ochtend naar de sauna, zelfs dat kan ik dan doen. Het word allemaal gewoon een stuk makkelijker en dat is wel heel fijn. Hoewel het loslaten toch wel een dingetje blijft. Ik ben daar denk ik niet de enige moeder in.

Als de eerste dag is aangebroken dat Sara naar haar klasje wandelt zal ik het best moeilijk vinden. Dat vond ik bij Lars ook. Maar ze heeft er super veel zin in en dat stelt mij ergens ook wel gerust. Misschien wandel ik met een klein traantje de school uit maar ook met een super trots gevoel.

Vind jij het loslaten van je kinderen ook moeilijk? Ik lees het graag in de comments.

Liefs,

Patricia

Ps. Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.