De kindjes weer naar school, hoe vinden ze het tot nu toe?

Ja vorige week was het zover, Sara ging voor het eerst naar groep twee en Lars naar groep vier. Natuurlijk vond deze mama dat wel even spannend. Helemaal omdat ik er niet bij was de eerste schooldag van het jaar. Dat was voor mij ook wel even wennen. 

De afgelopen schooljaren was ik altijd degene die zich het meest bezig hield met school. Niet dat Pascal niets deed maar ik bracht de kinderen eigenlijk altijd en haalde ze ook altijd op. Ik had daar gewoon meer tijd voor. Dan ben je er automatisch toch meer bij betrokken. Nu ik een andere baan heb is dat wel even anders. Ik haal en breng de kinderen alleen nog maar op woensdag. Daar moest ik vorige week wel echt even aan wennen.

Lees ook: Ik heb een bloedhekel aan het ochtendritueel…

De eerste schooldag

Ik had de avond van te voren alle spulletjes netjes klaar gelegd. Want haasten op de eerste schooldag daar heb ik een gigantische hekel aan. Sowieso aan haasten. In de ochtend doe ik alle broodtrommeltjes in de nieuwe rugtasjes en tja dat was het eigenlijk voor mij. Want om half acht vertrek ik op de fiets naar mijn werk.

Ik maakte mij stiekem toch wel een beetje druk toen ik op kantoor zat. Hoe zouden de kindjes het vinden en zeker Lars. Lars is een gevoelig kind en vindt nieuwe dingen altijd net even wat spannender. Hij heeft een ander lokaal en twee nieuwe juffies. Ook begint hij niet meer in de gezamelijke kring maar heeft ieder kind zijn of haar eigen tafel. Ik had daar dan toch wel weer graag bij geweest. Ik vroeg manlief mij natuurlijk gelijk te appen zodra hij thuis was. Om negen uur kreeg ik een appje dat alles super goed was gegaan. Lars liep zo de klas binnen en gaf zelfs de juf helemaal zelf een hand. Oh wat was ik trots toen ik dat las. Mijn jongen wordt echt heel groot en deze mama moet zich gewoon niet zo druk maken.

Sara vond het ook weer fatastisch om naar school te gaan. Ze heeft dit jaar nog het zelfde lokaal als vorig jaar en dezelfde juf dus voor haar was het eigenlijk thuiskomen. Er waren wel een paar nieuwe kindjes in haar klas maar dat is alleen maar harstikke leuk want ze zit nu bij een vriendinnetje in de klas die ze nog kent van de opvang. Ook Sara doet het super goed en op haar ben ik ook super trots!

En mama…?

Tja… ik bemoei mij dus wat minder met het ochtendritueel. Ik zorg dat alles klaar staat een avond van te voren en de rest laat ik een beetje aan Pascal over. Behalve de haren van Sara, die doe ik maar even want anders gaat dochterlief met een ontploft vogelnestje naar school ;-). Ik zal eerlijk zeggen dat ik in het begin wel moest wennen maar nu vind ik het eigenlijk wel fijn zo. Ik ben gewoon nooit zo relaxed in de ochtend en wil alles zo snel mogelijk gedaan hebben. Dat breng ik ook over naar de kinderen waardoor ze vaak dwars gaan liggen. #noperfectmom. Pascal is daar een stuk rustiger in en dus zijn de taken zo goed verdeeld. Ik zorg gewoon dat alles klaar staat en dan kan ik daarna met een gerust hart vertrekken naar kantoor.

Hoe zijn de taken betreft het ochtendritueel bij jouw verdeeld?

Liefs,

Patricia

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.