Koken met Marley Spoon | Review

De eerste blog van 2018 is een feit. Voor iedereen nog de beste wensen. We beginnen Mommy Stories 2018 met een lekker recept. Lees je mee? 

Waarschijnlijk ken je het principe wel van de maaltijdboxen. Marley Spoon hanteert dit principe ook. Wat ik echt een pluspunt vind van Marley Spoon is dat je de recepten zelf kunt uitzoeken. Dus er is altijd iets bij, wat je ook echt lekker vindt. Ik mocht van Marley Spoon ook twee recepten uittesten. Ik koos onder andere voor een recept van tijgergarnalen met penne, en vertel je in dit blog wat ik er van vond.

Marley spoon bezorgt lekkere recepten en verse ingrediënten bij jou thuis, zodat jij snel en eenvoudig een heerlijk gerecht op tafel zet.

Recept: Tijgergarnalen met penne in knoflook-courgettesaus (2 porties)

Wat krijg je van Marley Spoon:

  • 2 g chilivlokken
  • 1 x tijgergarnalen
  • 1 citroen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 g verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 250 g penne

Wat je thuis nodig hebt

  • Boter
  • Peper en zout

Kookgerei

  • grote koekenpan
  • keukenrasp
  • vergiet
  • waterkoker
  • middelgrote kookpan
  • maatbeker

Bereidingswijze

1. Pasta koken

Breng water in een waterkoker aan de kook. Giet dan het gekookte water in een middelgrote kookpan en breng opnieuw aan de kook. Voeg de penne toe en kook in 8-10 minuten gaar. Vang bij het afgieten een kop pastawater op.

2. Ingrediënten voorbereiden

Rasp intussen de courgettes grof. Rasp de citroenschil fijn, halveer de citroen. Snijd 1 citroenhelft in partjes. Pel de knoflook en rasp fijn. Snijd de peterselie in zijn geheel grof.

 

3. Courgettes bakken

Smelt 2 el boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de courgetterasp toe met een snuf zout en bak al roerend 3-5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1-2 minuten mee. Voeg, als je van pittig houdt, de helft van de chilivlokken toe. Houd ze anders ter garnering apart.

4. Citroen toevoegen

Voeg vervolgens 1tl citroenrasp aan de pan toe en knijp de citroenhelft erboven uit.

5. Tijgergarnalen garen

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 50ml. water toe. Laat op laag vuur 3-4 minuten sudderen tot de saus dikker wordt. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tijgergarnalen aan de pan toe en kook in 3 minuten gaar en roze. Voeg dan de penne toe en warm in 1-2 minuten al roerend op.

6. Saus afmaken

Voeg wat pastawater toe om er een glanzende, dikke saus van te maken. Schep de pasta op, bestrooi met de rest van de chilivlokken. Serveer met citroenpartjes.

Wat vond ik van het recept en de werkwijze?

Ik vind het fijn werken met een recept van Marley Spoon. Alles staat duidelijk aangegeven, zelfs het kookgerei wat ik erg handig vind tijdens het koken. Zo kun je van te voren alles klaarleggen en grijp je nooit mis. Je recept zal niet snel mislukken. Ook staan op het recept de allergenen aangegeven en wat de voedingswaarde per portie is. Ook een fijn pluspunt.

De penne vond ik overigens heerlijk. De citroen overheerste een klein beetje maar dat is persoonlijke smaak. Houdt je niet van citroen voeg dan wat minder toe. Al met al ben ik heel enthousiast over de recepten van Marley Spoon.  Handig in gebruik, mooie dagverse producten en ook nog eens super lekker! Ben je net zo enthousiast geworden als ik, dan heb ik een leuke kortingscode voor je. Met de code: MOMMYSTORIES krijg je maar liefst €25,- korting op jouw bestelling bij Marley Spoon!

 

Eet smakelijk!

Heb jij ook wel eens gebruik gemaakt van een maaltijdbox? Ik lees het graag in de comments!

Liefs,

Patricia.

# De producten van dit recept zijn opgestuurd ter review

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.