Food Lifestyle

Kokos-Chocolade Bliss Balls | Hier blijf je van eten….

Zoals beloofd het recept voor die uitermate, lekkere en gezonde kokos bliss balls. Wat zijn het eigenlijk Bliss Balls? Het is de ideale, verantwoorde en guiltyfree snack. Je maakt ze op basis van dadels, cacao en havermout. Nu heb ik bij dit recept geen havermout gebruikt maar ze zijn alsnog om je vingers bij af te likken. Lees snel verder en je kunt aan de slag!

Kokos- Chocolade Bliss Balls | Hier blijf je van eten…..

Ingrediënten voor zeven Bliss Balls?

  • 40 gr dadels
  • 1 el cacao
  • 70 gr pure chocolade
  • handje noten naar keuze (ik gebruikte walnoten)
  • 1 eetlepel pindakaas (op natuurlijke basis)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 100 gr kokosrasp voor het buitenste jasje

Hoe ga je te werk?

  1. Pak een blender of keukenmachine en doe de dadels, de noten, de pindakaas, de kaneel, de cacao en het snufje zout erin. Laat draaien totdat er een deeg ontstaat. In het begin was het bij mij nogal kruimelig maar als je het lang laat draaien ontstaat er een deeg. Mocht het kruimelig  blijven dan kun je nog een scheutje plantaardige melk toevoegen.  Je kunt vooraf de dadels ook nog even laten weken voor een nog smeuïger effect. Dit heb ik overigens niet gedaan.
  2. Als het deeg klaar is kneed je het nog even met je handen. Draai hierna mooie gelijke balletjes van het deeg. Zet de balletjes even weg in de koelkast.

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal is gesmolten zet je het vuur uit en laat je de chocolade op de hittebron staan. Ik gebruikte hiervoor een pan met heet water.
  2. Pak de balletjes uit de koelkast en haal ze door de chocolade heen. Ik gebruikte hiervoor een sateprikker en om ze mooi op te laten drogen prikte ik die in een halve appel. Als je ze allemaal hebt gedaan zijn ze een beetje opgedroogd, maar nog niet helemaal.
  3. Het ideale moment om ze door de kokosrasp te halen. Zo krijg je een mooi laagje kokos om je bliss ball en zijn ze nog lekkerder. Vul een bakje met kokosrasp en haal de balletjes een voor een door de kokos. Haal ze daarna van de prikker en leg ze nog even uit elkaar op een bord in de koelkast.

Na een uurtje kun je genieten van je heerlijke snack. Eigenlijk zijn deze altijd lekker om te eten. Gezond tussendoortje of bij de koffie.

 

Geniet gezond!

Ga je deze maken tag mij dan op Instagram :@mommystories_nl of gebruik #mommystoriesfood, dat zou ik super leuk vinden!

Volg je mij al op Facebook, Twitter en Instagram?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.