Waar kon ik echt niet zonder tijdens mijn zwangerschap?

Het is niet meer aan mij besteed, zwanger zijn en genieten van die mooie bewegingen in een mooie bolle zwangere buik. Dit is natuurlijk een mooi geromantiseerd beeld van de zwangerschap. Maar ondanks dat de periode na mijn zwangerschap heftig was, heb ik de zwangerschappen beide als fijn ervaren. Natuurlijk met de nodige kwalen her en der. Maar over het algemeen sloeg ik mij er kranig doorheen. De eerste zwangerschap makkelijker als de tweede moet ik eerlijk toegeven.  Er waren dan ook wel dingen waar ik echt niet zonder kon! Benieuwd lees dan snel verder!

Positiekleding

In het algemeen maar bij voorkeur toch positieleggings. Heerlijk als je wat verder bent in de zwangerschap om die band zo hoog mogelijk over je buik te trekken. Ik woonde zowat in jurkjes en tuniekjes van H&M. Die waren niet eens speciaal voor de zwangerschap maar ze rekte gewoon lekker mee. Fan van positiejeans was ik niet. Zat niet lekker en al snel te strak.  Of je moet geluk hebben dat alleen je buik groeit maar dat was bij mij niet aan de orde.

Zwangerschapsboeken

Lezen, lezen, lezen. Alles wilde ik weten over embryo’s, groei, hormonen, veranderingen van je lichaam. De lectuur was niet aan te slepen. Elk foldertje pluisde ik uit en elk boek werd van voor naar achter gelezen. Je kon niet zeggen dat ik niet goed geïnformeerd was in ieder geval. Ik weet nog goed dat ik toen voor het eerst iets las over een postnatale depressie. Ik weet ook nog wat ik toen dacht: “oeh wat heftig hoop dat ik dat niet krijg “. Niet te weten dat…

Kussens

Het liefst zoveel mogelijk! In mijn rug, onder mijn buik, in bed, op de bank. Eigenlijk overal waar ik lang moest zitten of liggen. Echter heb ik nooit gebruik gemaakt van een voedingskussen. Zo’n groot ding in bed neeh maar misschien heb ik echt iets gemist🙈.

Buikband/belt

Ik weet niet of ze nu ook nog bestaan maar aan het eind kreeg ik zoveel last van bandenpijn. Ik vond wat extra ondersteuning dan geen overbodige luxe.

Ze bestaan dus nog😉. Dit was een beetje het idee alleen zat er bij mij nog een band over mijn buik. Heerlijk als ik aan het werk was (horeca) of veel moest lopen.

Zwangerschapsyoga 

Bij de zwangerschap van Lars heb ik niets gedaan aan cursussen of iets dergelijks. Ook omdat ik toen gewoon doorwerkte. Bij de zwangerschap van Sara zat ik thuis en wilde ik toch nog wel iets nuttigs doen met mijn tijd. Waarom geen zwangerschapsyoga? Lekker keuvelen met allemaal mede zwangeren.  Heerlijk vond ik het. Lekker in die zwangere bubble en niets anders.

Eten met name chocolade en kaas

Cravings had ik zeker tijdens mijn zwangerschappen. Chocolade kon je mij onder begraven. En kaas, ik had een intense behoefte aan kaas. Ook had ik afkeer van sommige drink en etenswaren. Zo vond ik koffie ineens misselijkmakend. Terwijl ik normaal niet zonder koffie kan in de ochtend.

Waar kon jij niet zonder tijdens de zwangerschap?

Liefs,

Patricia

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.