Koningsdag TAG | Alles over vrijmarkten en oranje tompoucen…..

Ik werd getagd door Malou van Made by Malou om deze toepasselijke Koningsdag tag in te vullen. Het is natuurlijk bijna zover. Het feest waar veel mensen naar uit kijken. Maar wat heb ik eigenlijk met Koningsdag? Ik ga je er meer over vertellen in deze tag! Lees je gezellig mee?

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Ik vind Koningsdag en in het verleden Koninginnedag een gezellige dag maar ik heb er voor de rest niet zo heel veel mee. Zo dat is dan gelijk duidelijk haha. Maar mijn leukste herinnering is dan toch wel de vrijmarkten van vroeger toen ik zelf nog kind was. Ik vond dat sfeertje zo vroeg in de ochtend zo gezellig.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Ik vind dus vooral het sfeertje gezellig. Dat iedereen lekker aan het feestvieren is. Vroeger toen ik nog geen kinderen had, deed ik daar gezellig aan mee. Nu is het toch wel even anders. Meestal eten we in de ochtend een oranje gebakje en in de middag gaan we naar een braderie of iets dergelijks. Dit jaar moet ik ook gewoon nog werken in de avond.

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw?

Ja ik kleed mijn kinderen wel in de kleurtjes maar zelf doe ik er niet aan. Dat vind ik wat overdreven. Mijn zoontje heeft Vrijdag de Koningsspelen en dan mag hij ook nog vlaggetjes op zijn wangen.

Doet je school of de opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?

Ja bij mijn zoontje op school organiseren ze de Koningsspelen dit jaar vlak voor de vakantie. Lars heeft er al helemaal zin in. Ik vind het altijd wel leuk hoe ze dit op school aanpakken. Ik wilde graag helpen dit jaar maar ik kon geen oppas vinden voor mijn dochter. Misschien volgend jaar.

Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Nou op dit moment zeker kopen. Ik vind het heel gezellig om over zo’n vrijmarkt te struinen. Alleen jammer dat het altijd zo ontzettend druk is. Zeker met mooi weer. Maar je weet nooit wat je tegen komt. Misschien nog wat leuk speelgoed voor de kids.

Oranjebitter of oranje tompouce?

Absoluut oranje tompouce. Ik heb nog nooit oranjebitter gedronken volgens mij. Maar het lijkt mij niet zo lekker. Een oranje gebakje hoort toch wel bij Koningsdag voor mij.

Hoe zou jij de dag indelen als het regent op Koningsdag?

Dan zou ik ‘s ochtends alsnog een lekker gebakje eten met de kids en voor de rest doen we gezellig spelletjes binnen. Ik ga zeker niet de hort op in de regen. Daar worden we alleen maar chagrijnig van.

Het leukste oud-Hollandse spelletje?

Oh dat is best moeilijk. Dan kies ik toch voor sjoelen. Dat hebben we met Lars zijn partijtje ook gedaan en dat hoort ook wel een beetje bij Koningsdag voor mijn gevoel. Ook vind ik stoelendans een erg leuk spelletje voor kinderen.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee, het enige moment dat ik een staatslot koop is met Oudjaar.

Wat zou je doen als je voor een dag koning of koningin mocht zijn?

Ik zou alles over mij heen laten komen en zeker de Koninginnedag (in mijn geval) willen ervaren. Al die mensen die naar je zwaaien en al die mensen die helemaal idolaat van je zijn. Ja dat gevoel zou ik wel eens mee willen maken. En natuurlijk ook de mooie kleding die je mag dragen als Koningin zijnde. Het lijkt mij eigenlijk wel wat.

Dit waren mijn vragen over Koningsdag. Wil je deze tag overnemen vergeet dan niet de bedenker Nathalie even te benoemen. Ik tag bij deze Luc!!! Ben heel benieuwd naar jouw antwoorden.

 

Afbeelding: Pixabay

 

Comments

  1. leuk dat je deze tag hebt ingevuld. Sjoelen is ook erg leuk! Ik wil nog steeds een keer een sjoelbak kopen voor de kids. Misschien scoor ik er nog wel een op de vrijmarkt.

    1. Ja sjoelen is heel leuk. Je zal genoeg zien op de vrijmarkt­čśŐ
      Mommy Stories onlangs geplaatst…Mijn ontspanning voor het slapen gaan…..My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.