Food

Kookboek review | Van kleine spruit tot toffe peer + recept

Ik kreeg een leuk mailtje in mijn inbox. Of ik interesse had in het testen van recepten voor jonge kinderen. Dat had ik zeker want mijn jongste dochter is soms nogal dwars met groenten. Ik kon dus wel wat tips gebruiken.

Sara is een echt lekkerbekje en vooral van zoete dingen. Het is heel grappig hoe de smaken van kindjes kunnen verschillen. Waar Lars helemaal gek is van worst en stampot is Sara dat totaal niet. Ze neigt veel meer naar zoet terwijl we dat niet overmatig aanbieden. Het boek ‘Van kleine spruit tot toffe peer’ kwam dus als geroepen.

Van kleine spruit tot toffe peer

Toen ik het boek binnen kreeg ben ik gelijk gaan spitten naar tips voor de leeftijd van Sara. Het boek is beschreven in de verschillende leeftijdsfases van je kind. Het begint bij de zwangerschap en welke voeding goed is voor je ongeboren kindje. Wist je trouwens dat de foetus in de buik al verschillende smaken proeft? Heel bijzonder vind ik dat.

Daarna volgen de fases van het eerste hapje, ik ben twee en ik zeg nee en als laatste het basisschoolkind. Ook staan er veel heerlijke kindvriendelijke recepten in het boek. Het boek is geschreven door Gees van Asperen. Ze is receptontwikkelaar, foodstylist, kookboekauteur en ze ontwikkelt workshops en foodconcepten onder het label GoodBabyFood. De fotografie in het boek is gedaan door Maaike van Haaster.

Het boek is fraai vormgegeven met handige tips voor elke leeftijd van je kindje. Wat ik ook erg handig vind is dat er van elk recept ook een babyhapjesversie is. Echt voor elke leeftijd geschikt.

Ik heb uiteraard een recept geprobeerd uit het boek, op mijn Stories kon je alvast een voorproefje zien.

Zoete aardappel-pannenkoekjes

Bereidingstijd ca. 15 minuten (exclusief poffen van de aardappels)

Voor 10-12 pannenkoekjes

  • 350 g zoete aardappel
  • 100 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 17 ml melk of ongezoete sojamelk
  • 30 ml zonnebloemolie of gesmolten kokosolie

Optioneel: dikke yoghurt en vers fruit

Materiaal: ovenschaal of braadslede

1. Verwarm de oven voor tot 180C. Besprenkel de zoete aardappels met een beetje water en leg ze in een ovenschaal of braadslede. Pof de zoete aardappels in de schil 35-45 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar. Meng intussen het volkorenmeel met het bakpoeder. Mix het ei met de melk. Verhit de olie in een koekenpan en giet bij het natte mengsel.

2. Pel de gepofte zoete aardappel en prak 250 g met een vork tot een puree. Roer het meel met bakpoeder door de puree. Voeg eerst een scheutje ei-melkmengsel bij de puree en meng tot een egaal geheel. Voeg daarna de rest toe. Zo voorkom je klontjes.

3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de eerste drie pannenkoekjes (met een doorsnede van 8 cm) op matig vuur in de achtergebleven olie. Voor de overige bakrondes hoef je geen extra olie meer toe te voegen, deze zit al door het beslag. Serveer de pannenkoekjes met yoghurt en vers fruit.

De pannenkoekjes waren echt goed gelukt en makkelijk te maken. Ik heb wel de versnelde versie toegepast. Ik heb de zoete aardappel gekookt in plaats van gepoft. Maar ze waren er zeker niet minder lekker om. Ook mijn dochter heeft er van gesmuld want ik had er een paar bewaard. Ze kunnen bijvoorbeeld heel goed mee in de lunchtrommel naar school. Koud zijn ze ook lekker. Ook leuk om samen met je kind deze pannenkoekjes te bakken.

Ik ben heel positief over het boek ‘Van kleine spruit tot toffe peer’. Ik ga er zeker nog meer recepten uit proberen.

Ken jij dit boek al en eet jouw kindje goed groente? Ik lees het graag in de comments of op Social Media.

Liefs,

Patricia❤

Ps. Volg je mij al op Facebook, Instagram of Twitter?

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.