Dagje weg/ Uitjes

Leuke uitjes en korting met de Vakantiepas…..

De zomervakantie is in aantocht. Om precies te zijn nog drie dagen. Lars heeft ook nog twee kind vrije dagen dus een lekker kort weekje. Ik kijk er ook wel naar uit. Even niet de vroege ochtendspits. Wij gaan dit jaar ook niet op vakantie en dus willen wij met de kinderen wel wat leuke uitjes plannen. Ken je de ‘Vakantiepas’ al?

Ik had het boekje vorig jaar al voorbij zien komen maar eigenlijk niks mee gedaan. Nu heb ik mij er wat beter in verdiept en het is een super leuk concept. Omdat dagjes weg ook niet zo voordelig zijn, kun je met de ‘Vakantiepas’ fikse korting krijgen op leuke uitjes voor kinderen.

Wat is de Vakantiepas?

De VakantiePas wordt uitgegeven door de Stichting VakantiePas in Den Haag en bestaat in twee vormen:

 1. De ZomervakantiePas. Een boekje vol activiteiten die kinderen en hun ouders/begeleiders in de zomervakantie kunnen bezoeken met VakantiepasKorting.
 2. De VakantiepasClub. Een digitale club waarvan de leden (7600 in februari 2016) voor elke andere schoolvakantie een activiteitenaanbod in hun mailbox krijgen.

Doel
De VakantiePas laat kinderen andere kanten van hun leefomgeving ontdekken door hen te stimuleren deel te nemen aan ‘nieuwe’ activiteiten. De activiteiten zijn altijd te bezoeken mét VakantiepasKorting en zijn zo evenwichtig mogelijk gespreid over kunst & cultuur, recreatie & sport, natuur & milieu en mens & maatschappij. Bron:vakantiepas.nl

Hoe werkt het precies?

Ik heb het boekje even goed doorgekeken en er staan echt hele leuke dingen in om te ondernemen. Ik moet er wel even bijzeggen dat de Vakantiepas alleen in Leiden en Den haag geldt. Dus kom je uit die omgeving, dan heeft jouw kindje als het goed is de Vakantiepas van school  gekregen. Kom je niet uit die omgeving maar wil je de ‘Vakantiepas’ wel hebben, dan kun je deze bestellen voor €5,- op de website. De aanbiedingen gelden van 8 Juli tot 20 Augustus.

De ‘Vakantiepas’ is een afkorting van ‘Vakantiepaspoort’ dus het is geen plastic pasje. Om mee te doen met een activiteit is het verplicht om vooraf te reserveren. Neem dan ook altijd het boekje (vakantiepaspoort) mee. Je kunt dan gelijk om een stempel vragen. Tel aan het eind van de vakantie hoeveel stempels je hebt gescoord en nomineer jouw held op vakantiepas.nl/vipvel. Misschien ben je dan ook nog de gelukkige die een fiets wint of kaarten voor Duinrell.

Wat voor activiteiten?

Wat kun je dan zoal doen met de Vakantiepas? Nou wat dacht je van een bezoekje aan Corpus. De normale prijs voor kinderen en volwassenen €18,25, met de Vakantiepas maar liefst €5,- korting. Dus ook als ouders krijg je gewoon de korting. Dit is niet bij alle activiteiten zo.

Een bezoekje aan het vogelpark Avifauna? Dan kan ook, ook deze doen mee met de Vakantiepas. Ook Avifauna geeft een korting van €5,-. Let op dit is alleen zo bij de kinderen.

Nederland in het klein zien? Kom dan naar Madurodam. Met een korting van €4,15 voor kinderen en Volwassenen. Madurodam heeft een nieuwe attractie dus zeker een bezoekje waard.

Ook doen er verschillende zwembaden mee en wil je lekker eten dan kun je ook terecht bij verschillende kindvriendelijke restaurants. Ben je nieuwsgierig geworden?  Kijk dan snel op de website of in het boekje. Wij gaan ons in ieder geval niet vervelen in de zomervakantie. Ik wens bij deze iedereen alvast een fijne zomervakantie!

Ken jij de ‘Vakantiepas’ al?

Liefs,

Patricia

Dit vind je misschien ook leuk...

8 Reacties

 1. Avatar

  Nee, maar hij klinkt superleuk! Een fijne combinatie van leuke ideeën en kortingen : )

  1. Patricia

   Ja dat is het zeker. En je bezoekt ook weer eens wat andere dingen. Goed concept!

 2. Avatar

  Nee, ik kende het ook nog niet, maar er staan leuke ideeën in!

  1. Patricia

   Ja hele leuke ideeën. Wij gaan er zeker gebruik van maken😊

 3. Avatar

  Wat leuk, ik kon het nog niet. Scheelt toch wel keiharde euro’s. Het is zo leuk om dat soort dingen te doen met de kids.

  1. Patricia

   Het scheelt zeker en dat is altijd fijn in het hoogseizoen😉

 4. Avatar

  Wat een leuk concept. Ik kende de pas nog niet. Slimme zet van ondernemers in de regio!

  1. Patricia

   Ja zeker een slimme zet. En er staat echt voor elk wat wils in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.